Doctore, ce mi-ai făcut? Fluturii nu dansează în stomac, ci în inimă.

 

Cioc, cioc, cabinetul iubirii! Se poate?  Mulţumesc! Am găsit cartea dvs de vizită pe jos, ori a suflat-o vântul, când măturam niște inimioare căzute de pe rețelele sociale. Guess Who, chiar la Irina Rimeș si al ei Cupidon, mă gândeam. De aceea, e bine să lucrezi pe teren, observi tot felul de psihologii și comportamente, unele absente, dar vedem.... Am oprit la adresa iubirii, mai precis, la al ei cabinet psihologic. Astăzi, prima invitata în spaţiul meu, se numără Luminița Tudosă, cu blogul "Magia Cuvintelor". În cele ce urmează, vom observa și analiza importanța și sensul acestora.

1.Care ar fi unul dintre cuvintele, pe care ţi-ai dori să-l auzi la stetoscop în timpul unui consult online sau nu?

am o inimă sănătoasă și curată, care să fie pregătită pentru iubire. Nu mă refer la un anumit fel de iubire. Atenţie! Iubirea este de multe feluri; erotică, non-erotică, romantică, parentală, fraternală, prietenească.  

2 . Care ar fi remunerația asteptata, în urma unei consultații online? În ce ar consta aceasta? Poate fi loc și de alte beneficii?

Recomandări către alți pacienți și promisiuni că vor avea grijă de sănătatea lor. Trăim într-o perioadă în care, dacă suntem bolnavi, spitalele nu ne ajută cu nimic. Alte beneficii pentru ei și, de asemenea, pentru mine, ca medic, este să nu urască. Ura îmbolnăvește inima, oferă dragoste. Iubirea are grijă de inima ta și de inima celor plini de venin.

3.Din replicile, frazele primite zilnic în inbox la cabinetul privat / mesageria privata, care ar fi cele mai amuzante?

Doctore, ce mi-ai făcut? Fluturii nu dansează în stomac, ci în inimă. Acum inima mea este într-un dans etern.

4. Va consult cu privire la ultima escapada amoroasa a iubitului meu? Ce i-aţi recomanda în acest caz.

Iubirea forțată nu este iubire. Părăsește-l. Sunt și alți bărbați pe lume, acei bărbați care speră să-i iubeaști. Atunci iubitul tău va vedea ce a pierdut, dar va fi prea târziu pentru el.Vei începe să te simți vie, iubită. Dragostea va câștiga întotdeauna. Este important să știi unde să o cauți.

5. Cu ce diagnostic ar putea veni un îndrăgostit la cabinet?

Un diagnostic corect este punctul de plecare al emoțiilor, pe care le simte „pacientul”, așa că problema diagnosticului este cum iubește. Poate fi o iubire pură sau o iubire toxică. Când dragostea este toxică, nu mai este o iubire, este o obsesie bolnavă, așa că nu pot da diagnostic, ci este treeaba unui psihiatru.

Iubirea este una dintre cele mai contagioase boli. Dacă dragostea este pură, nu există a iubi prea mult, dignosticul este dependență emoțională. Este important doar pe cine să iubească.

6.Care crezi că este data cea mai căutată în calendarul dragostei? Ceva momente norocoase, karmice sau pur și simplu, coincidență.

Din ceea ce am observat, lumea oferă dragoste în cantități mari doar de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete. Se pare că lumea iubește mai puțin în celelalte zile.

7. Care este curiozitatea zilei de Valentine's Day? Asta cu care iubeste mai mult, parca e cam depășită? Care ar putea fi noutatea?

Ziua Îndrăgostiților este ziua celor care se iubesc, dar această sărbătoare nu a avut întotdeauna o importanță deosebită în țara noastră, dar a luat contur de-a lungul timpului. Cred că „iubeste mai mult” nu mai este relevant, dragostea trebuie să fie reciprocă, degeaba iubim mai mult pe 14 februarie, dacă în alte zile iubim mai puțin.

8. Cât de scumpe sunt gesturile la vedere? Mai există, pretenția de simple atingeri?

Cred că zâmbetele calde transmit încredere, bucurie, dacă nu este exagerată. Atingerile au devenit cam subiect tabu. Unii bărbați confunda atingerile tandre cu altceva.

9.În secolul 21, care ar fi aplicația copil, pe care ar dezvolta-o o persoana îndrăgostită? Îmi amintesc de campania Radio 21 dragoste pe neve.

Nu cred că este necesar să dezvoltăm o aplicație pentru a iubi. Oamenii de astăzi caută dragostea într-un mod mai confortabil. Există atât de multe aplicații deja create pentru a găsi dragoste, în mediul online

10.Aparenţele înșală, dar nu ajungi mereu pe coperta sau într-un articol în cadrul broșurii / revistei psihologia iubirii. Care ar fi prețul pe care a-ti fi dispus să vă promovaţi relația?

Sunt de părere că cu cât dragoste este expusă în public, cu atât mai repede va dispărea. În niciun caz nu mi-aș expune dragostea. Iubirea valorează toți banii din lume și nu are preț. Cei care își expun iubirea o confundă cu un trofeu.

11. Chiar dacă vorbim de copilării, cum ar fi tik tok, microbul iubirii, așa l-am denumit ideatic( nici nu știam măcar cum arata, la microscop, dar cred că vom afla într-un final), ce rețetă recomandaţi cel mai des și-n ce doze?

Pentru mine, tik tok este doar distractiv, este mai mult o aplicație pentru adolescenți. Nu aș compara dragostea cu nicio aplicație. Iubirea este palpabilă, trebuie să o trăiești în fiecare zi, nu prin intermediul aplicațiilor. Nu aș recomanda în niciun fel dragostea online. Am uitat deja să iubim. În fiecare zi să luăm 2-3 doze pe zi de dragoste palpabilă, adică dragoste aceea care se simte la atingere a celuilalt.

12. Vorbim de copilării nefericite, o "prăjitură alb-negru", amară și fără gust și totodată sursa multelor probleme, ce s-au acutizat la maturitate. Dacă am vedea copilăria ca pe o tablă de șah, tu ce piesă ţi-ai atribui și de ce?

Nu am avut o copilărie foarte roz din cauza problemelor de sănătate, care mi-au distrus unele dintre visele din copilărie și ulterior m-au marcat ca adult. Ce piesă mi-asatribui pe o tablă de șah? Aș spune pionul. Mă vedeam ca fiind nesemnificativa. Abia după mulți ani mi-am dat seama că sunt un om curajos și de ce nu aș fi putut fi regele sau regină? Este important să iți tratezi problemele copilăriei și cât de mult le permiți acestora să-ți marcheze viața de adult.

 

13. De cele mai multe ori, ecografiile la inimă sunt incomode, mai ales atunci când apar complicații,  însă inima noastră e provocată să simtă mai mult în BPM cu hashtag #rezist. Doar până când, găsim o "gură de vărsare"...pe partener, familie, poate chiar animalele de companie. Însă, cele două braţe ale noastre, umane încă, nu robotizate mai speră la o îmbrăţișare, la o dulce împăcare, la o ceartă-artă. Deci, cum eviţi un conflict, într-o astfel de zi?

Relațiile nu sunt ușoare, emoțiile implicate, proiectele de viață, aspectele economice și modurile de a fi sunt surse de discuție, iar diferențele de opinie vin la luptă. Consider că important este să știi să le înfrunți, astfel încât să nu ajungă să erodeze serios o relație și să o ducă în puncte ireconciliabile. Este important să ne ocupăm de emoțiile negative, nu să înrăutățim relația.

14. Să ne întoarcem puţin în timp, la etapa balului de absolvire din liceu. După cum știm, erau mereu puse în lumină bună și nu erau trecute cu vederea așa ușor. Pe lângă, sănătatea unui zâmbet sănătos, afișat la profilul popular, este necesară și sănătatea emoţională. Revenind în prezent, ce fotografie a-i lipi, tu, cea de acum, la dosarul propriei absolviri?

Viața mea s-a schimbat foarte mult și în loc să îmbătrânesc eu de fapt  întineresc. Și nu exagerez. La dosarul propiei absolviri aș lipi fotografia de acum. Pe vremea aceea mă consideram urâtă și nu mă simțeam deloc fericită. Mulți ani am fost o persoană tristă care trăia să respire, să mănânce și să bea. Acum mă simt vie și mult mai tânără și mai fericită decât atunci. Nu aș avea prea multe de spus despre acea perioada.

15. Facebook ne întreabă la ce ne gândim zilnic, în mintea ta ce se-ntâmplâ? Nu știu, dacă ai dori să știe toţi, dar măcar așa din curiozitate, în ce status ești cu propria persoană?

Folosesc Facebook ca hobby, nu acord prea multă importanță rețelelor de socializare.În schimb, mă gândesc la ce trebuie să fac în acea zi, la ce să scriu pe bloguri, la ce să postez pe YouTube (ziua publicării). Îmi petrec cea mai mare parte a timpului cu familia.

 16. Ne despart ecrane, camere, patru pereţi. Online, putem spune că căutam acel shortcut, acel spaţiu de evadare. Cartea "Iubitul virtual" ne prezintă o astfel de poveste din perioada liceului. Tu ai citi-o /ai lecturat-o? Ce ţi-a plăcut cel mai mult? Unde ai evada tu, din online?

Nu am citit cartea, îmi place să citesc cam totul, mai ales literatura și psihologia, dar am ratat cartea. Voi citi pe viitor. Îmi place să evadez în natură, de fapt  vara vizitez mănăstiri, castele, în general locuri istorice. Ma atrag locurile istorice.

17. O întrebare cât atâția ani de Facebook. Eu, mi-am făcut cont pe Facebook în 2009. Până acum, din toţi acești ani, plini de evenimente, ce te-a pus la perete, ce te-a lăsat mască, ce te-a făcut tablou? Revenind la alte medii de socializare anterioare, precum Hi5, My Space, ce crezi că ai avut de câștigat, și cât de mult pe o scară de la 1 la 10, te-a făcut să-ţi apreciezi amintirile, indiferent de natura lor?

Am scris și mai sus, social media nu m-a ajutat deloc. Am un cont pe Facebook de 11 ani, am avut conturi pe celelalte rețele sociale pe care le-ai menționat. În legătură cu amintirile avute am văzut fața reală a unor oameni despre care nu credeam că sunt asa si nu e vorb de un singur om. De-a lungul timpului, mi-am făcut prieteni de durată și cam atât despre social media. 

Mulţumesc pentru timpul acordat! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Speranța înlocuiește pereții haosului

Inteligenta artificiala un mod de adresare impersonala? Mai transmite ea ceva?

Ziaja e brandul pentru care încrederea si atitudinea conteaza.