Un strop pentru fiecare reușita! Cu Monini, preparate de elita!
Știm fiecare ca ce e mult strica, de aceea uleiul Monini ne învață cum să avem masura în toate. Cu un design simplu urmărește conturul sticlelor de demult. E transparent și ii poți vedea culoarea atât de clar, încât timpul parca s-a oprit în loc asupra măslinelor verzi. E clasic, e atemporal și se potrivește pentru toate gusturile. E va și cum ai călători până în inima Italiei și te-ai întoarce acasă în câteva secunde, deoarece Italia e acasa. Acasă e mereu de forma feminina, dar acasă pentru mulți e și ceva masculin. E o îmbinare de gusturi și arome, de preparate și tradiții.
Lumea italiencei din poveste a fost mereu colorata, chiar și după blocurile gri. Ea s-a gândit să-și picteze cartierul, în culorile propriei copilării Ema si-a abandonat visele, pentru a-și gasi harta copilăriei. Zâmbete pierdute, anii pierduți, jucării uitate într-un colṭ de cameră. Asta pâna cand si-a dat seama că nu Ema e problema. A început să joace șotron, până a găsit bucățile lipsă din puzzle-ul ei. Și nu orice puzzle, fiindca puzzle-ul ei e de sticlă, precum si copilăria ei, firavă și fragilă. A rostogolit cuburi, până când unul a căzut și a ajuns la picioarele ei. Acesta conținea harta copilăriei sale. Despre ce este vorba, vom descoperi în cele ce urmeaza. Emoții de sticlă sau trecute prin ochelari de sticlă, adică exact niște emoții și bucurii filtrate bine, precum uleiul de măsline extra virgin din bucătăria Emei.
Despre microbul numit, simplu: curățenie, nu v-a povestit pana acum..poate ati aflat din povestile ei. Are și alte denumiri mai sofisticate, dar regăsite în cărțile sau dicționarele de chimie. În bucătăria ei, le știe pe toate pe de rost. Nu e nimic nelalocul ei decât când nu e timp de nimic, dar chiar și când nu e timp de nimic își face.
Cum să fac curățenie, fără să zic că fac curățenie sau să se vadă acest lucru. Nu știu de ce au mutat ăștia curățenia, primăvara, eu as lăsa-o pentru toamna. Nu de alta, dar alt farmec are când strângi frunzele întinse precum un covor și altceva și te gândești la gusturile Italiei și tot ce îți oferă ea. Mai că ai servi pe șervețel, într-un cadru de picnic.
Cand nimic nu i ceea ce pare, decat ceea ce creezi cu mintea ta. Cand nimic, nu-i ceea ce pare, decat ceea ce vezi si atingi cu ochii si privirea, atunci apare inovatia Monini. Nu ma poti crea de la zero, dar ma poti visa. De ce sa alergi de colo-colo si sa te agati de sperante efemere cum ca va merge cu asta sau cu celalalt, cand poti castiga dintr-o singura alegere. O alegere pe viata, deoarece atunci cand investesti in uleiuri italiene de calitate, stii ce cumperi, chiar brandul Monini.
Nimic nu i ceea ce pare, decat atunci cand stii ca ceea ce conturezi cu mainile tale, va crea mai departe un preparat sanatos. Nimic nu e ceea ce pare, dar poate fi, atunci cand iti doresti, cu adevarat proprietatile uleiul Monini, la tine acasa. De ce sa nu incerci, sa-ti simplici viata, cand pasii deja te indreapta catre singurele alegeri, pe care nu le vei regreta. In viata, vei regreta multe, dar si faptul ca nu ai decis la timp. Atunci de ce sa mai stai pe ganduri?
" Noi ne intamplam mereu, in fiecare zi pe holuri, pe coridoare, prin camere. Oare e dragoste la prima vedere, la prima atingere sau mai mult, ne simtim ca ne imbratisam sufleteste? " ( așa ar discuta cele mai alese boabe de măsline de pe cultivatiile italiene ). Astfel de copiute am gasit în caietul de rețete al italiencei noastre. E ca și cu caietul din ultima banca, de unde mai furi rețetele altor colegi.
Cu caietul de retete e aproape o iubire imposibila, o relatie atat de cunoscuta, dar atat de anonimă pentru cititori, deoarece nu stii cine il semneaza. Mereu pe coperta sau spatele lui, gasesti fel si fel de mazgalituri pe care nu le poti uita, deoarece si-au pus amprenta asupra copilariei tale. Nu știu dacă am voie sa menționez, revistele renumite din perioada copilăriei și anume Practic și altele. In caietul de rețete și adnotari gasesti nostalgii si amintiri de rasfoit in ani. S-au strecurat si cateva copiute de la materiile preferate, română, psihologie poate și ceva chimie.
Din primele clase, imi amintesc primele lectii de gramatica, orele de dictare si corecturile asupra acesteia. Nu scriam "perfect" nici atunci, se mai strecurau cateva greseli ortografice, mai ales, in ce ce priveste cratima si adaugarea de ii-uri la cuvinte. Dar tot eu sunt propriul meu critic, tot eu ma autocorectez cand gresesc sau imi dau voie sa gresesc, ca e omeneste. Darămite la rețete cand nu mai știu ordinea sa ma precepit și mă grăbesc la ingrediente.
(Poze din arhiva personala)
Gandindu-ne la Monini, ne gandim la finețe și la transparenta si la ceva bine filtrat, adica la posibilitatea de a ți da voie printre sa zbori printre alegeri. Prin urmare, Monini reprezinta posibilitatea de a face miscari inteligente in functie de nevoile tale. Strop cu strop te apropii de fiecare reușita culinara și nu numai. Tot el, te învață că cantitatea chiar contează. Nimic nu e decât suficient. Nici prea mult, nici prea puțin.
Cand spui Monini, gustul pentru traditii se afla la un nivel superior. Etaj cu etaj, gustul capata o alta savoare. Chiar nu mai trebuie sa urci scarile. E ca si cum ai scurta tot acest timp, printr-o urcare cu liftul.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2025.
Comentarii
Trimiteți un comentariu