Ciocolata e cea mai bună monedă mondială!

Cioc, cioc, cabinetul iubirii! Se poate? Mulţumesc! Am găsit cartea dvs de vizită pe jos, ori a suflat-o vântul, când măturam niște inimioare căzute de pe rețelele sociale. Guess Who, chiar la Irina Rimeș si al ei Cupidon, mă gândeam. De aceea, e bine să lucrezi pe teren, observi tot felul de psihologii și comportamente, unele absente, dar vedem.... Am oprit la adresa iubirii, mai precis, la al ei cabinet psihologic "De-ale Dianei"

Dorești să fii unul dintre invitații în spaţiul meu? Articolele vor fi atașate la jurnalul "Inimi de 10"

 Desigur, e o provocare pe măsură! Să vedem cum îi fac față!!!

 1.Care ar fi unul dintre cuvintele, pe care ţi-ai dori să-l auzi la stetoscop în timpul unui consult online sau nu?

 Mi-ar plăcea să aud numele persoanei iubite. Ar fi interesant, nu? Mai ales dacă aș consulta pe cineva care are o iubire secretă. Pfff, ce palpitant! Nu aș vrea să aud, în schimb, inimi triste, inimi care se plâng, inimi părăsite. Sunetul unei inimi suferinde mi se pare cel mai trist lucru.

 2. Care ar fi remunerația așteptată, în urma unei consultații online? În ce ar consta aceasta? Poate fi loc și de alte beneficii?

Ciocolata – evident, indiferent de complexitatea consultației. Ciocolata e cea mai bună monedă mondială!!!

3.Din replicile, frazele primite zilnic în inbox la cabinetul privat / mesageria privata, care ar fi cele mai amuzante?

Sigur, cele mai primite fraze din inbox ar fi „mă doare inima” și „am un foc la inimioară”. A doua e și serioasă și amuzantă în același timp. Vă imaginați? O inimioară în flăcări? Parcă o văd, au, sărăcuța și, în același timp, e o imagine de desen animat.

 4. Va consult cu privire la ultima escapada amoroasa a iubitului meu? Ce i-aţi recomanda în acest caz.

În cazul ăsta, și vorbesc serios, chiar nu e iubire. Iubirea trebuie să fie reciprocă. Escapadă amoroasă fără tine? Găsește-ți urgent pe altcineva!

5. Cu ce diagnostic ar putea veni un îndrăgostit la cabinet?

Distorsionarea realității, în sensul că vede totul roz și prin lentile în formă de inimioară.

6.Care crezi că este data cea mai căutată în calendarul dragostei? Ceva momente norocoase, karmice sau pur și simplu, coincidență.

14 februarie, evident. Nu știu dacă e ceva karmic sau e doar coincidență, dar... e magie în jur atunci ah și... sunt și multe inimioare plușate.

7. Care este curiozitatea zilei de Valentine's Day? Asta cu care iubește mai mult, parca e cam depășită? Care ar putea fi noutatea?

Nu știu să fie noutăți sau vechituri. Fiecare iubire e unică în felul ei. Eu spun „Te iubesc” cumva, tu spui altcumva. Totul are un sens nou și, totodată e un clișeu când vine vorba de iubire. Dar, nu aș zice nu la ceva nou, poate un zbor cu parapanta și... totuși, e nou doar pentru mine.

8. Cât de scumpe sunt gesturile la vedere? Mai există, pretenția de simple atingeri?

Cred că aceste gesturi sunt de neprețuit. Dar, sunt tot mai rare. Cumva, atingerile simple, romantice, au devenit la fel de învechite ca fusta pe care mamaie o poartă prin curte.

9.În secolul 21, care ar fi aplicația copil, pe care ar dezvolta-o o persoana îndrăgostită? Îmi amintesc de campania Radio 21 dragoste pe neve.

O aplicație care să scurteze distanțele, evident. Nu doar din cauza coronavirusului. Dar, am auzit de multe, multe povești la distanță. Însă o aplicație care ți-ar permite, să zicem, să atingi persoana iubită de la distanță – aceea ar fi un adevărat hit.

 10.Aparenţele înșală, dar nu ajungi mereu pe coperta sau într-un articol în cadrul broșurii / revistei psihologia iubirii. Care ar fi prețul pe care a-ti fi dispus să vă promovaţi relația?

Sincer, niciunul. Relația mea e a mea și a partenerului meu. Nu văd de ce ar trebui să fie promovată. Noi știm că ne iubim și ne e suficient.

 11. Chiar dacă vorbim de copilării, cum ar fi tik tok, microbul iubirii, așa l-am denumit ideatic( nici nu știam măcar cum arata, la microscop, dar cred că vom afla într-un final), ce rețetă recomandaţi cel mai des și-n ce doze?

Când vorbim de acest microb, nu există supradoze. Eu îl recomand cât mai des. Până la urmă, iubirea învârte lumea.

12. Vorbim de copilării nefericite, o "prăjitură alb-negru", amară și fără gust și totodată sursa multelor probleme, ce s-au acutizat la maturitate. Dacă am vedea copilăria ca pe o tablă de șah, tu ce piesă ţi-ai atribui și de ce?

Regina. Pentru că am o părere prea bună despre mine sau... poate pentru că așa sunt tratată. Ambele, mai degrabă.

13. De cele mai multe ori, ecografiile la inimă sunt incomode, mai ales atunci când apar complicații, însă inima noastră e provocată să simtă mai mult în BPM cu hashtag #rezist. Doar până când, găsim o "gură de vărsare"...pe partener, familie, poate chiar animalele de companie. Însă, cele două braţe ale noastre, umane încă, nu robotizate mai speră la o îmbrăţișare, la o dulce împăcare, la o ceartă-artă. Deci, cum eviţi un conflict, într-o astfel de zi?

Tăcând, e cel mai simplu. Mă afund cu nasul în cărți, scriu, îmi pun căștile și ascult muzică, ies singură la plimbare. Altfel spus: fac orice să-mi distrag atenția.

14. Să ne întoarcem puţin în timp, la etapa balului de absolvire din liceu. După cum știm, erau mereu puse în lumină bună și nu erau trecute cu vederea așa ușor. Pe lângă, sănătatea unui zâmbet sănătos, afișat la profilul popular, este necesară și sănătatea emoţională. Revenind în prezent, ce fotografie a-i lipi, tu, cea de acum, la dosarul propriei absolviri?

Una cu mine zâmbind.  A fost o perioadă tare frumoasă și, da, aș repeta-o exact așa cum a fost.

15. Facebook ne întreabă la ce ne gândim zilnic, în mintea ta ce se-ntâmplâ? Nu știu, dacă ai dori să știe toţi, dar măcar așa din curiozitate, în ce status ești cu propria persoană?

Mulțumită. Împăcată. Cum altfel să fiu? Am tot ce îmi doresc: iubire din plin. Și asta le doresc tuturor: să fie invadați de iubire în orice colț al vieții lor.

16. Ne despart ecrane, camere, patru pereţi. Online, putem spune că căutam acel shortcut, acel spaţiu de evadare. Cartea "Iubitul virtual" ne prezintă o astfel de poveste din perioada liceului. Tu ai citi-o /ai lecturat-o? Ce ţi-a plăcut cel mai mult? Unde ai evada tu, din online?

Nu am citit-o, dar pare interesantă. O s-o caut. De evadat din online evadez des: uneori în pagini de Word, alteori în locuri mai... palpabile. Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri noi și obiceiuri diferite. În egală măsură, îmi place să și vizitez oameni dragi. Dar, cel mai des evadez în bucătărie. Ador să gătesc.

 17. O întrebare cât atâția ani de Facebook. Eu, mi-am făcut cont pe Facebook în 2009. Până acum, din toţi acești ani, plini de evenimente, ce te-a pus la perete, ce te-a lăsat mască, ce te-a făcut tablou? Revenind la alte medii de socializare anterioare, precum Hi5, My Space, ce crezi că ai avut de câștigat, și cât de mult pe o scară de la 1 la 10, te-a făcut să-ţi apreciezi amintirile, indiferent de natura lor?

Eu cred că e un câștig foarte mare. Datorită mediilor de socializare, nu am pierdut și nu voi pierde legătura cu oamenii dragi din viața mea, nu voi scăpa de amintiri (unele sunt... jenante acum, dar sunt ale mele, cu ele defilez asta e). Viața mea ar fi diferită și un pic gri fără Facebook.

Mulțumesc tare mult, Diana! Sper că m-am descurcat la cabinet!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Speranța înlocuiește pereții haosului

Inteligenta artificiala un mod de adresare impersonala? Mai transmite ea ceva?

Ziaja e brandul pentru care încrederea si atitudinea conteaza.