Ce ne facem dom' le cu influencerii ăștia?
De ce vreau să citesc cartea lu Chinezu?
De fapt, cine ar dori, să citească cartea unui chinez, dacă nu i se vorbește pe limba sa. Cum dialectul și familiile lexicale sunt multe, ar trebui să ne sortam într-un fel sau altul, să ne ramificăm, într-un fel sau altul. Nu știu, dacă ne găsim la "birt", dar acolo e cel mai posibil să ne întâlnim la un pahar de vorbă și să ne îmbătat cu cuvinte. Când concentrația alcoolică depășește limita legală, s-ar putea să ne blocam în chinezării și încă câte ne ies pe gură. Nu știu, dacă cartea lu chinezu este scrisă într-un limbaj perlat, dar cu siguranță a luat limba română la periat. Ce textură și ce compoziție are textul, urmează a descoperi chiar din titlul cărţii "Ce ne facem dom' le cu influencerii ăștia?"
Încă, de la început cartea / autorul ne invită sau ne pune o întrebare comodă sau incomodă, depinde de circumstanțele, în mod firesc.
"Scrisul nu este pentru voi", ar spune o voce intimidantă. Dar pentru cine, măi frate?
Referitor la influencerii la care ne referim, că ne-au plecat mai toţi pe-afară, la condiţii mai bune de trai, că aici n-ai ce promova decât prostia. Dar ăștia, sunt tot un fel de însărcinați, dar cu alte treburi, mai degrabă, decât a desluși stilul codat a lui Chinezu. Ar putea spune unii, codat, dar performant.
Stilul lui Chinezu, versiunea 3.0
După 30 de ani, nu știu cum vi se pare vouă, dar stilul lu chinezu, ar trebui să ne fie cunoscut tuturor. Aparent, se regăsește prin toate, dar nu-l place nici una. Nu știu, ce are, că le are pe toate. E așa de împrăștiat, că nu știe, unde să se mai distribuie. Păi, dacă-l cer mai toţi. E așa de greu de înţeles, că are nevoie și de traducere, dar dinainte autorizată sau chiar de la nenea Google. Doar autorul știe, ce a dorit să spună în opera sa, care este foarte vastă pe piață, dar puţin înțeleasă.
Deci, când începe chinezu, să vorbească, nu se mai oprește, dar îl opresc alţii la timp, să nu se strice combinația de caractere. Ei și de aici începe caracterul lui chinezu. Un adevărat domn, se prezintă la patru ace în online sau social media, dar pe chinezu, îl găsim în toate culorile și pattern-urile posibile. Cred că e atât de integrativ, că stilul lui e cameleonic. Singura sa limită e limita de caractere. Săracu, nici el nu mai știe, cine să mai fie. Prea i-a înţeles pe toţi. Dar eu, ce mă fac? Am rămas singurul om de pe planeta aceasta, care trebuie să-i cumpăr cartea? Așa de puţin influențabil, am fost eu în viaţa asta?
Dar de unde să o iau? De pe tarabă, de la vreun târg de antichități sau anticariate sau o găsesc pe toate pieţele online sau offline? Cineva să mă lămurească repede, că am treabă și nu stau la discuții. Dar ar sta Chinezu, la discuții cu mine, la o vorbă, la aceeași masă? Doamne-ferește! La cât e de cunoscut în mass-media, eu cred că sunt un purice pe lângă el. Dar chiar așa, el cine mai e? Dacă Chinezu nu se teme, că-i strică cineva imaginea, afișându-se mereu cu aceeași look, chiar cu aceeași cămașă, eu de ce m-aș teme să-i cumpăr cartea, poate îl cunosc mai bine.
Nu știu în ce mod, mi-e servită cartea, dar cu siguranță, spaţiul îmi va permite, să mă bucur de ea. Poate ajung să mă întâlnesc cu alţi influenceri ca mine, ca tine, ca noi doi. Recunosc în ultima vreme, am stat cam mult printre rânduri, printre gânduri, printre pagini. M-am simțit bine în mediul meu, așa cum îi șade bine unui creator de conținut. Prin urmare, s-ar putea să-mi fi scăpat niște informații și să mă prezint la întâlnirea cu autorul, într-o astfel de ipostază. Poate ușor ciudată, atipică, dar tot eu sunt.
Din sursele, ce-au ajuns și pe la urechea mea, cartea lu Chinezu este disponibilă online și prin precomanda la Cărturești. Și acolo e cu de toate. Deci, cred că deja știți drumul. Drumul cărţii. Vedeți pe unde vă abateri și ce întâlniţi în cale.
Din ce am putut observa, chinezu și-a setat deja obiectivele și publicul ţintă:antreprenorii, oamenii de marketing și afaceriștii. Deja, discutăm despre un public nișat. Orice lansare de carte e un adevărat fenomen meteorologic. Apar unii, ca ciupercile după ploaie, nici măcar nu te cunosc, dar își doresc o carte cu autograf. Treci prin marea de mulțime și imediat te ia valul, că nu mai știi la ce cameră privești. Cum se pornește microfonul, apar și peturbatorii de sunet și avalanșa de strigăte și voci. Ce mai, că la noi, la nimenea.
De ce susțin cartea și nu, LIVE-ul sau invers?
În LIVE, nu știi la ce să te aștepți, de la publicul tău ţintă, mai ești și peturbat, iar timpul este limitat. Nici nu poate fi vorba de înțelegere, mai că îți sunt furate cuvintele din gură.
Abonată la chinezu. Mă mai abonez la chinezăria ta, pentru că am mai făcut-o o dată. Atunci informația era servită la mostră. Aceeași parte, în aceeași cantitate pentru toţi. Echitate, aș putea spune. În timp, publicul s-a rarefiat și e mult mai diferențiat și taxator de servicii. Nu știu, dacă m-am ars, dar cred că mi s-a ars becul la cap, de cât am scris și comentat vizibil sau nu, la speech-uri sau video-uri.
La ce să te aștepți din partea lu Chinezu?
La definiţii, pentru că în ele ne pierdem mereu. Influencer-ul, ce termen nou, mai e și asta, e nouă metodă de a face bani online și de acasă? Eu cred mai exact că, toate vechi și nouă toate, precum cartea de bucate.Dacă acolo, începem cu definiția preparatului și ne lovim de ingrediente în altă limbă, noțiunea de influencer a apărut, din nevoia de promovare și apartenență socială sau a unui grup, încă din perioada Hi5. Am putea spune o etapă preistorică a ceea ce înseamnă social media acum? Așa de mult, am evoluat încât nici mai maimuţa nu e mai maimuță, ci monkey și de acolo se leagă toate.
Cum arăta chinezu, fără ochelari?
Nici măcar nu poartă, că de găsit, găsește, la tot pasul, în tot orașul. Oriunde dai de el, chiar și pe eticheta acestora, dacă știi a citi. Prin urmare, activitatea sa în online și offline este urmărită de mulţi ochi vigilenți și taxată la orice ocazie. La replici, mă refer, de aici și hate-ul. Că e a mea, a lui sau a tuturor.
În librării, îi găsim cărțile ţiplate, precum la editura Hiperliteratura. Ce hipercititor trebuie să fii, să-i calci pragul? Un "welcome", cred că este tradus în toate formele și limbile.
Din spaţiul virtual în cel offline, literatura și scrisul cunosc o sumedenie de schimbări și afișări. Cine este mai bine văzut, întreținut sau vizionat. Care are cea mai mare lungime de bandă la scris, vorbit etc. Dar și când, te-o pune Chinezu, la alergat, vei zice că participi la circuitul de biciclete din Franța. Chiar cu o biclă pe nas sub formă de ochelari științifici.
Tot Chinezu, știe din timp, traseul, deoarece este un om studiat și calculat. Nu știu, dacă lasă ceva pe ultima sută de metri, dar din aproximările noastre, nu-i scapă nici o noutate. La ce probe, să-l supunem pe Cristian China Birtă, deoarece chiar el ne dă probe.Una dintre ele, ne găsește la Blogal Initiative, competiția noastră dragă destinată bloggerilor, freelancerilor și nu numai.
Cum știi că o carte, îţi este adresată ţie?
După copertă. Da, chiar după cover-ul rețelelor sociale. Chinezu are cea mai bună acoperire. Cred că de la Vodafone, l-am văzut ultima dată cu ocazia Webstock-ului. Oare își căuta sponsori sau cititori s-au și pierdut "vezualizările", precum Floricica Dansatoarea. Ce-mi mai dansează literele pe hârtie, când știu că marketing-ul e în floarea vârstei și are cel mai frumos și ales buchet. De către cine? De toată lumea, deoarece conține toate parfumurile blogosferei de la noi și nu numai.
Hastag sau pișcotul idolatrizat la Webstock
La una dintre ediții, am dorit să particip ca blogger acreditat, dar timpul mi-a dat peste cap planurile, așa că am urmărit ca un fin observator din culise. Ce mi-a rămas în cap a fost hashtag-ul, pe care îl urmăresc toţi. E atât de căutat pe rețelele de socializare, încât cred că facem cea mai voluminoasă prăjitură din blogosferă cu el. Cel mai bun tiramisu, care înlănţuie după sine, ingredientele pentru o "dolce vita" sau un "dolce far niente". Chiar o metaprăjitură, dacă am putea-o denumi așa, plină de date prețioase.
Poate influencer-ul să devină idol sau viceversa?
S-ar putea, dacă-i purtăm la o altă rețea. Să-l aducem în lumea lui, să-l transpunem în altă poveste. Ne putem folosi de toate instrumentele și resursele digitale, pentru a-l înțelege și repera. Mai lipsește, să ne facem pașaport cu numele lui și gata am trecut marea și oceanul.
Până acolo, însă trebuie să trecem mai multe vămi sau poduri. "Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat." Dar podul de cuvinte? De ce piloni și susținere are nevoie? Când cuvintele sunt așa de vulnerabile în faţa ei sau a Lui. Se lovesc, precum valurile la ţărm și se izbesc în mii de cioburi. Cine să spargă gheaţa? Autorul sau audienţa? Cine face primul pasul, să-și construiască o fortăreață sau un iglu la malul ei, dar în adâncuri, dar în spaţii abrupte? Însăși, cuvântul și prezenta Lui.
Cum se vor înlănţui, toate acestea, vom afla din "Ce ne facem dom' le cu influencerii ăștia?" Îi trecem puntea în aceeași barcă cu noi sau îi supunem la alte teste, până le obținem pașaport internațional. Așa, s-ar face și Chinezu, cunoscut internațional, dacă nu deja, este. Poate îi cumpărăm și o parcelă, să mai sădește niște semințe de-alui. Poate suntem de același soi strămoșesc. Revenind la meleagurile noastre, nu știu ce aduce Chinezu pe la noi, dar sperăm să fie de rod bun pentru cumpărător și într-un ceas bun pentru agricultor. Să ni-l aducem la mal, pe cel mai naufragiat pământean. Prea a stat departe, izolat de a sa lume, deconectat de trecut, dar unul și aceeași cu noi. Dăm din coate, până ne salvăm, din bezna în care nici noi nu am știut înota. Dar am luat lecții. Tu, doar tu, veșnic, rătăcită între DA și NU. Eu, doar eu, departe mereu. Numai iubirea, ne poate salva, din oceanul tristeții, în care ne-am afundat, cu sau fără vrerea noastră. Nu mai sta pe gânduri, pune mâna pe carte, înainte să-ţi fure cineva, hashtag-ul sau să fie măncat de rechini.
Nu uita să dai de veste printr-un newsletter. Eu voi fi aici, să ne întrebăm "Ce facem dom'le cu influencerii ăștia?"
Pe curând, un amator sau blogger interesat de cunoaștere.
De fapt, cine ar dori, să citească cartea unui chinez, dacă nu i se vorbește pe limba sa. Cum dialectul și familiile lexicale sunt multe, ar trebui să ne sortam într-un fel sau altul, să ne ramificăm, într-un fel sau altul. Nu știu, dacă ne găsim la "birt", dar acolo e cel mai posibil să ne întâlnim la un pahar de vorbă și să ne îmbătat cu cuvinte. Când concentrația alcoolică depășește limita legală, s-ar putea să ne blocam în chinezării și încă câte ne ies pe gură. Nu știu, dacă cartea lu chinezu este scrisă într-un limbaj perlat, dar cu siguranță a luat limba română la periat. Ce textură și ce compoziție are textul, urmează a descoperi chiar din titlul cărţii "Ce ne facem dom' le cu influencerii ăștia?"
Încă, de la început cartea / autorul ne invită sau ne pune o întrebare comodă sau incomodă, depinde de circumstanțele, în mod firesc.
"Scrisul nu este pentru voi", ar spune o voce intimidantă. Dar pentru cine, măi frate?
Referitor la influencerii la care ne referim, că ne-au plecat mai toţi pe-afară, la condiţii mai bune de trai, că aici n-ai ce promova decât prostia. Dar ăștia, sunt tot un fel de însărcinați, dar cu alte treburi, mai degrabă, decât a desluși stilul codat a lui Chinezu. Ar putea spune unii, codat, dar performant.
Stilul lui Chinezu, versiunea 3.0
După 30 de ani, nu știu cum vi se pare vouă, dar stilul lu chinezu, ar trebui să ne fie cunoscut tuturor. Aparent, se regăsește prin toate, dar nu-l place nici una. Nu știu, ce are, că le are pe toate. E așa de împrăștiat, că nu știe, unde să se mai distribuie. Păi, dacă-l cer mai toţi. E așa de greu de înţeles, că are nevoie și de traducere, dar dinainte autorizată sau chiar de la nenea Google. Doar autorul știe, ce a dorit să spună în opera sa, care este foarte vastă pe piață, dar puţin înțeleasă.
Deci, când începe chinezu, să vorbească, nu se mai oprește, dar îl opresc alţii la timp, să nu se strice combinația de caractere. Ei și de aici începe caracterul lui chinezu. Un adevărat domn, se prezintă la patru ace în online sau social media, dar pe chinezu, îl găsim în toate culorile și pattern-urile posibile. Cred că e atât de integrativ, că stilul lui e cameleonic. Singura sa limită e limita de caractere. Săracu, nici el nu mai știe, cine să mai fie. Prea i-a înţeles pe toţi. Dar eu, ce mă fac? Am rămas singurul om de pe planeta aceasta, care trebuie să-i cumpăr cartea? Așa de puţin influențabil, am fost eu în viaţa asta?
Dar de unde să o iau? De pe tarabă, de la vreun târg de antichități sau anticariate sau o găsesc pe toate pieţele online sau offline? Cineva să mă lămurească repede, că am treabă și nu stau la discuții. Dar ar sta Chinezu, la discuții cu mine, la o vorbă, la aceeași masă? Doamne-ferește! La cât e de cunoscut în mass-media, eu cred că sunt un purice pe lângă el. Dar chiar așa, el cine mai e? Dacă Chinezu nu se teme, că-i strică cineva imaginea, afișându-se mereu cu aceeași look, chiar cu aceeași cămașă, eu de ce m-aș teme să-i cumpăr cartea, poate îl cunosc mai bine.
Nu știu în ce mod, mi-e servită cartea, dar cu siguranță, spaţiul îmi va permite, să mă bucur de ea. Poate ajung să mă întâlnesc cu alţi influenceri ca mine, ca tine, ca noi doi. Recunosc în ultima vreme, am stat cam mult printre rânduri, printre gânduri, printre pagini. M-am simțit bine în mediul meu, așa cum îi șade bine unui creator de conținut. Prin urmare, s-ar putea să-mi fi scăpat niște informații și să mă prezint la întâlnirea cu autorul, într-o astfel de ipostază. Poate ușor ciudată, atipică, dar tot eu sunt.
Din sursele, ce-au ajuns și pe la urechea mea, cartea lu Chinezu este disponibilă online și prin precomanda la Cărturești. Și acolo e cu de toate. Deci, cred că deja știți drumul. Drumul cărţii. Vedeți pe unde vă abateri și ce întâlniţi în cale.
Din ce am putut observa, chinezu și-a setat deja obiectivele și publicul ţintă:antreprenorii, oamenii de marketing și afaceriștii. Deja, discutăm despre un public nișat. Orice lansare de carte e un adevărat fenomen meteorologic. Apar unii, ca ciupercile după ploaie, nici măcar nu te cunosc, dar își doresc o carte cu autograf. Treci prin marea de mulțime și imediat te ia valul, că nu mai știi la ce cameră privești. Cum se pornește microfonul, apar și peturbatorii de sunet și avalanșa de strigăte și voci. Ce mai, că la noi, la nimenea.
Cum recunoști omul după hashtag sau atribut?
Aici cred că e vorba de etichetă și amprentă personală. Am consultat agenda, iar frecvenţa sa e ridicată. 1 la 1000 de accesări. Când scrie chinezu se blochează tot internetul, mai ales când vine vorba de cifre( peste 13000 de articole în 12 ani ) Cuantificabile, nu?
L-am prins, de câteva ori live la unele dintre multele conferințe susținute online sau la evenimentele dedicate bloggerilor.
Aici cred că e vorba de etichetă și amprentă personală. Am consultat agenda, iar frecvenţa sa e ridicată. 1 la 1000 de accesări. Când scrie chinezu se blochează tot internetul, mai ales când vine vorba de cifre( peste 13000 de articole în 12 ani ) Cuantificabile, nu?
L-am prins, de câteva ori live la unele dintre multele conferințe susținute online sau la evenimentele dedicate bloggerilor.
De ce susțin cartea și nu, LIVE-ul sau invers?
În LIVE, nu știi la ce să te aștepți, de la publicul tău ţintă, mai ești și peturbat, iar timpul este limitat. Nici nu poate fi vorba de înțelegere, mai că îți sunt furate cuvintele din gură.
Abonată la chinezu. Mă mai abonez la chinezăria ta, pentru că am mai făcut-o o dată. Atunci informația era servită la mostră. Aceeași parte, în aceeași cantitate pentru toţi. Echitate, aș putea spune. În timp, publicul s-a rarefiat și e mult mai diferențiat și taxator de servicii. Nu știu, dacă m-am ars, dar cred că mi s-a ars becul la cap, de cât am scris și comentat vizibil sau nu, la speech-uri sau video-uri.
La ce să te aștepți din partea lu Chinezu?
La definiţii, pentru că în ele ne pierdem mereu. Influencer-ul, ce termen nou, mai e și asta, e nouă metodă de a face bani online și de acasă? Eu cred mai exact că, toate vechi și nouă toate, precum cartea de bucate.Dacă acolo, începem cu definiția preparatului și ne lovim de ingrediente în altă limbă, noțiunea de influencer a apărut, din nevoia de promovare și apartenență socială sau a unui grup, încă din perioada Hi5. Am putea spune o etapă preistorică a ceea ce înseamnă social media acum? Așa de mult, am evoluat încât nici mai maimuţa nu e mai maimuță, ci monkey și de acolo se leagă toate.
Cum arăta chinezu, fără ochelari?
Nici măcar nu poartă, că de găsit, găsește, la tot pasul, în tot orașul. Oriunde dai de el, chiar și pe eticheta acestora, dacă știi a citi. Prin urmare, activitatea sa în online și offline este urmărită de mulţi ochi vigilenți și taxată la orice ocazie. La replici, mă refer, de aici și hate-ul. Că e a mea, a lui sau a tuturor.
În librării, îi găsim cărțile ţiplate, precum la editura Hiperliteratura. Ce hipercititor trebuie să fii, să-i calci pragul? Un "welcome", cred că este tradus în toate formele și limbile.
Din spaţiul virtual în cel offline, literatura și scrisul cunosc o sumedenie de schimbări și afișări. Cine este mai bine văzut, întreținut sau vizionat. Care are cea mai mare lungime de bandă la scris, vorbit etc. Dar și când, te-o pune Chinezu, la alergat, vei zice că participi la circuitul de biciclete din Franța. Chiar cu o biclă pe nas sub formă de ochelari științifici.
Tot Chinezu, știe din timp, traseul, deoarece este un om studiat și calculat. Nu știu, dacă lasă ceva pe ultima sută de metri, dar din aproximările noastre, nu-i scapă nici o noutate. La ce probe, să-l supunem pe Cristian China Birtă, deoarece chiar el ne dă probe.Una dintre ele, ne găsește la Blogal Initiative, competiția noastră dragă destinată bloggerilor, freelancerilor și nu numai.
Cum știi că o carte, îţi este adresată ţie?
După copertă. Da, chiar după cover-ul rețelelor sociale. Chinezu are cea mai bună acoperire. Cred că de la Vodafone, l-am văzut ultima dată cu ocazia Webstock-ului. Oare își căuta sponsori sau cititori s-au și pierdut "vezualizările", precum Floricica Dansatoarea. Ce-mi mai dansează literele pe hârtie, când știu că marketing-ul e în floarea vârstei și are cel mai frumos și ales buchet. De către cine? De toată lumea, deoarece conține toate parfumurile blogosferei de la noi și nu numai.
Hastag sau pișcotul idolatrizat la Webstock
La una dintre ediții, am dorit să particip ca blogger acreditat, dar timpul mi-a dat peste cap planurile, așa că am urmărit ca un fin observator din culise. Ce mi-a rămas în cap a fost hashtag-ul, pe care îl urmăresc toţi. E atât de căutat pe rețelele de socializare, încât cred că facem cea mai voluminoasă prăjitură din blogosferă cu el. Cel mai bun tiramisu, care înlănţuie după sine, ingredientele pentru o "dolce vita" sau un "dolce far niente". Chiar o metaprăjitură, dacă am putea-o denumi așa, plină de date prețioase.
Poate influencer-ul să devină idol sau viceversa?
S-ar putea, dacă-i purtăm la o altă rețea. Să-l aducem în lumea lui, să-l transpunem în altă poveste. Ne putem folosi de toate instrumentele și resursele digitale, pentru a-l înțelege și repera. Mai lipsește, să ne facem pașaport cu numele lui și gata am trecut marea și oceanul.
Până acolo, însă trebuie să trecem mai multe vămi sau poduri. "Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat." Dar podul de cuvinte? De ce piloni și susținere are nevoie? Când cuvintele sunt așa de vulnerabile în faţa ei sau a Lui. Se lovesc, precum valurile la ţărm și se izbesc în mii de cioburi. Cine să spargă gheaţa? Autorul sau audienţa? Cine face primul pasul, să-și construiască o fortăreață sau un iglu la malul ei, dar în adâncuri, dar în spaţii abrupte? Însăși, cuvântul și prezenta Lui.
Cum se vor înlănţui, toate acestea, vom afla din "Ce ne facem dom' le cu influencerii ăștia?" Îi trecem puntea în aceeași barcă cu noi sau îi supunem la alte teste, până le obținem pașaport internațional. Așa, s-ar face și Chinezu, cunoscut internațional, dacă nu deja, este. Poate îi cumpărăm și o parcelă, să mai sădește niște semințe de-alui. Poate suntem de același soi strămoșesc. Revenind la meleagurile noastre, nu știu ce aduce Chinezu pe la noi, dar sperăm să fie de rod bun pentru cumpărător și într-un ceas bun pentru agricultor. Să ni-l aducem la mal, pe cel mai naufragiat pământean. Prea a stat departe, izolat de a sa lume, deconectat de trecut, dar unul și aceeași cu noi. Dăm din coate, până ne salvăm, din bezna în care nici noi nu am știut înota. Dar am luat lecții. Tu, doar tu, veșnic, rătăcită între DA și NU. Eu, doar eu, departe mereu. Numai iubirea, ne poate salva, din oceanul tristeții, în care ne-am afundat, cu sau fără vrerea noastră. Nu mai sta pe gânduri, pune mâna pe carte, înainte să-ţi fure cineva, hashtag-ul sau să fie măncat de rechini.
Nu uita să dai de veste printr-un newsletter. Eu voi fi aici, să ne întrebăm "Ce facem dom'le cu influencerii ăștia?"
Pe curând, un amator sau blogger interesat de cunoaștere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu