Diferenţa dintre noi și voi e o conjugare!

Totul a pornit de la noi, rectific totul a pornit de la voi. Ce o fi fost între, știu doar cei de la faţa locului.
Cum se poate ca noi, cum se poate ca voi, să nu stiţi, iată s-a mai ivit o problemă.
Diferenţa dintre noi și voi, e o diferenţa de cuvinte, de percepții, de observații și de fapte.
Diferenţa dintre noi și voi este echipa, din care alegi să faci parte, dacă poţi alege singur(ă) sau de ce parte a baricadei ești. E rău, când cazi la mijloc sau la perete, deoarece greutatea și sarcinile cad la tine și mai puţin la restul, dar cine să înțeleagă? Noi, voi, care și cum?
E greu, să pui întrebarea cine din noi sau cine dintre voi, a făcut ceva, deoarece nu mai știm pe care din noi sau pe care din voi, să dăm vină? Nu ne ajunge mereu, că ne exprimăm în nume colectiv, dar măcar avem gramatică: "Noi vrem, voi vreți!"...ceva de la NOI, bineînțeles, doar nu veţi cere de la VOI, înșivă.
E greu, să faci discrepanţă dintre noi și voi, când se amestecă lucrurile. Atunci toată lumea e la GRĂMADĂ și nu se mai simte diferenţa, decât în buzunar.
      Noi ne-am înţeles, să ne fie nouă bine, dar și vouă. Voi aţi înţeles contrariul sau aţi înţeles altceva, dar nu ce trebuie.
     Despre NOI, a fost mereu, dar v-aţi băgat VOI în seamă, prea mult, decât era necesar. Despre VOI, nu știu decât ce-mi spuneți sau ce-ar trebui să-mi dea de gândit. 
     Dar care e echipa cu LIBERTATEA mai mare: de DECIZIE sau de EXPRIMARE? De ce mereu sunt trasată între NOI și VOI, de parcă trebuie să stau mereu la mijloc? Eu nu mă pot mișca, nu mă pot muta, dintr-un loc în altul. Nu pot fi doar AICI sau ACOLO, atunci când doar aveţi nevoie de mine, nu și de PREZENŢA sau IMPLICAREA mea.
      Eu caut să mă dau după LUME, dar lumea se găsește mereu să fie CONTRA mea și a alegerilor, deciziilor mele. Eu încerc să fiu parte dintr-o echipă, dar mereu sunt dată deoparte, MARGINALIZATĂ. De ce, mereu același lucru? De ce nu mă pot integra? Doar pentru că SIMT și ALEG, altfel decât TINE? 
     Fiecare are dreptul de a simte și de alege. Diferența dintre noi, o face mereu un TU sau un EU, care alege să se implice sau să construiască ceva. Diferenţa dintre VOI este că mereu un ĂSTA sau un CELĂLALT se va băga aiurea în discuție. Eu am etichetat persoane doar pentru lucrurile frumoase și de preţ, alţii nu știu, ce etichete mi-au atribuit, nu le-am ţinut contul la toate, dar am câteva pe liste.
      Într-o masă de oameni, ce vezi LUMEA? Eu te văd pe TINE, acel sper diferit din MULŢIME. Eu nu știu decât diferenţele de PREŢURI sau de VALORI. Nu știu ce diferenţe știi tu sau ai dat tu, dar pe mine, m-ai văzut mereu diferită în sens bun sau în sens prost. Dacă le ai cu sensurile....
     Eu în comparaţie cu ei sunt un NIMIC, eu în comparaţie cu tine sunt TOT, dar ţie îţi place să mă ieftinește, în loc să-mi știi valoarea. Apoi, dacă ești obișnuit cu lucruri ieftine, cred...dar stai, trebuia să mă cobor la nivelul tău, am uitat de asta, care se coboară mereu. Ea nu urcă, am uitat, ea oscilează. E mereu TENSIUNEA dintre noi. 
         Diferenţele, le-am dat parcă la școală. Dar diferenţele, ce-au rămas între noi, cine să le vadă, cine să le creadă, cine să le aprecieze. Mereu au fost loc de diferențe, dar de absenţe, nu, decât în viaţă. 
         Cum să nu rămân NESCHIMBATĂ, cănd tu mă schimbi....de parcă, trebuie să fiu în mai multe feluri, deodată. Mie, nu prea îmi plac schimbările, deoarece ŢIE nu-ţi place să fii SCHIMBAT sau ca altcineva să te schimbe. De parcă, n-ai fi bun, pe nici o parte, în nici o direcţie. Nu pot fi pe placul cuiva mereu, pentru că nu-mi iese, cum vrei tu. Eu fac lucrurile în stilul meu.
        Existăm noi, atâta timp cât voi, ne acceptați așa cum suntem cu bune și cu rele. NOI și VOI suntem două mulțimi. Problema e că nu putem fi o mulţime vidă, dar de cele mai multe ori, a altora e avidă după ceva. După ce...nu știu. A noastră, rămâne așa cum e. 
       Între noi și voi exista un permanent schimb si flux de informații, dar și un feedback, de multe ori, nemulţumitor sau mulţumitor. Mulţi ne separă, alţii nu adună. Între NOI, cred că am mai rămas o dună bună, rea, așa ca Dunărea. Între voi, a mai rămas ceva jaţ de cafea. Dar ce împărţim NOI, dar ce împărţiţi VOI, că Între noi, mereu rămâne ceva sau altceva, dar Între VOI, nu. Cred că e UN SECRET.
     Diferenţa dintre noi și voi, e că noi suntem mai rezervaţi în declaraţii, în timp ce voi puneți totul pe masă. Nu se face așa. Dar ce să vezi la noi, când ești tot pus să te uiți la programele altora. Dar ce să văd la voi, că sunteți neschimbaţi de ANI. Dar cu mine ce? Pe mine, mă schimbă și vremea și timpul și anii și cuvintele ș.a.m.d.
       Ai mai fi interesat de un program sau de un meniu, dacă ţi s-ar oferi totul de-a gata sau pe tavă? Poate da, dacă știi pe cei dai banii dinainte. Dacă nu, preferi să fii surprins...doar că nu poţi surprinde mereu, mai dai și rate-uri.
       Așa că în loc de bârfă pe chat, cu ce și-a mai luat x, mai bine discuţii constructive, pentru că ăstea rezistă cel mai mult în timp, nu doar pe chat.
      Diferenţa dintre NOI și VOI, o face calitatea și cantitatea. Ce proporţii și disproporţii. Pe mine, viaţa cred că m-a făcut disproporționată, să împac și capra și varza. Proporția diferă și alţi factori.
     Diferenţele dintre NOI și VOI, e că NOI vom exista spre deosebire de VOI, care știţi să comentaţi și să bârfiți pe marginea subiectului, chiar și-n privat. 
     Diferenţa dintre NOI și VOI, o va face mereu un gest, o floare, un zâmbet, dar nu doar cu înclinații politice. Mulţi au fost ca NOI, dar puţini au fost ca VOI. UNII mai îndrăzneți, ALŢII mai molateci. 
      Diferenţa dintre NOI și VOI e că noi, nu am căutat mereu senzaționalul, ci trăirile de moment. Voi aţi căutat să faceți din orice O STIRE, o BÂRFĂ, mai puţin un moment bun. 
        Între NOI și VOI au existat mereu diferenţe, că e fata lui X, că e fata lui y, dar diferenţa mea sau a ta, care e ? Cu ce suntem mai diferiți unul faţa de altul? Ne diferenţiază școală, orele petrecute online sau însăși educația de a nu spune lucrurilor pe nume sau de a le lăsa așa cum sunt, dar cineva tot insistă să le schimbe.
         Între noi și voi, au existat mereu diferenţe, începând cu primul abecedar și albumele de sfârșit de an sau taberele școlare. Între noi și voi, au existat mereu probleme de sincronizare, dar noi ne-am sincronizat perfect. Este acesta un defect? Poate da, poate nu. 
         Noi am stat deoparte, când voi aţi fost aproape. Noi am stat lângă, când voi aţi stat alături. Dar unde a stat, cel dintre noi? Între noi, bineînțeles, dar mai cunoaște și el, permutări de spaţiu și loc. 
       Între noi și voi au existat mereu discrepanţe de venit. Cine a venit primul, cine a plecat ultimul. Între noi și voi, nu s-a pus niciodată semnul egalității sau fraternităţii. Mereu a existat un deasupra lor sau un dedesubtul lor, mai puţin la același nivel. 
     Noi ne simţim inferiori când ne tratăm cu superiori. Voi vă simțiți ca noi, ca să ne tratați de la egal la egal? Eu nu știu, la ce nivel să mai cobor să mă fac înţeles sau cules. Am tot coborât, am tot urcat, am stagnat, am și evoluat, dar voi ce-aţi făcut? Îmi spuneți mie să rămân la fel, dar spuneți că nu vedeți la mine, nici o schimbare. Îmi spuneți mie să mă schimb, dar voi nu vă schimbaţi sau aveţi mai multe feţe. 
    Diferenţa e că ne raportăm mereu la noi, ca fiind ceva sau cineva, precum și la cel de lângă noi. Dar voi, la cine vă raportaţi greșelile, nemulțumirile? Tot către NOI, se varsă carafa cu probleme. De ce NOI trebuie mereu să suportăm ce se întâmplă la VOI? De ce la noi, e unica soluţie?
     Diferenţa dintre noi și voi e că aţi avut mereu un avantaj faţa de noi, fiind din generații diferite sau au stat la baza alte avantaje pentru noi, dezavantaje. Dar cui i-a păsat? Decât celui cu probleme, ca întotdeauna. Restul nu au deloc, decât de altă natură. 
    Noi ce-am făcut prost, voi ce-aţi făcut bine, dacă vorbim doar de întrețineri și costul acesteia. Resurse avem cam toţi, dar sursele sunt problema. Costul resurselor e ridicat, la fel și timpul alocat acestora.
     Între noi și voi, mereu a existat ceva. Dar între noi, ce-a fost pace sau război. Furtună sau raze de soare, dar unde e Soarele din noi, unde e căldura, ce ne îmbrăţisează? Între noi, a fost mereu dezarmonie, a fost rece și cald, dar ce a contat? Locul din inima mea sau a ta. De aceea, între noi și voi, sunt mereu diferenţe, deoarece eu mă regăsesc în voi, dar voi în ele, dar cel dintre? O combinație dintre. Proporțiile variază.
      În speranţa că ai găsit diferenţele dintre poze si nu diferenţele dintre momente sau zile, sper să înţelegi că nici în poză nu suntem la fel, dapăi în viaţă. E greu să găsești două persoane identice, să semene, ca două picături de apă.
      Eu de ce nu pot fi absență dintre noi și voi, oare sunt o variabilă? Oare se resimte absenţa mea sau lipsa mea, politică sau nu? De oriunde, nu numai la masă?
     Alegi să înţelegi LUMEA sau VIAŢA de lângă tine? Sau le poţi înţelege pe amândouă, dar de ce doar TU? De ce eu trebuie să înţeleg și alţii să profite? De ce nu pot să mă bucur, ca alţii....nu, că eu sunt dat drept exemplu, bun sau rău și nu merge treaba fără mine, dar parcă aţi spus, că sunt nimic pentru voi, acum v-aţi găsit că contez? 
   
      
    


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.