Consumator de frumuseţe. Mi-a uitat doza La Cabine

Frumuseţea se află mereu între două bariere. Aceasta te poate pune în avantaj, cât și dezavantaj. Poate reprezenta un atu sau chiar un as în mânecă, dar ce ne facem când nu mai e nimeni ca noi? Preferi să urci pe podium, să admiri frumusețea de la înălțime sau cobori să te bucuri de priveliștea la pas?
Orice cale ai alege, nimeni nu face pașii în locul tău sau poate da, atunci când se simte mai frumoasă decât tine. Eu prefer să aștept liftul, așa oscilez între frumusețea interioară și cea exterioară. Nu știu la ce nivel, am fost blocată. Una în lipsa alteia, se simt incomplete. Mai că se și îmbrăţișează. Au și multe puncte în comun, dar se simt diametral opuse, ca la ascendent și descendent. Le diferențiază luna, după modul în care le luminează tenul. Indiferent că e latura interioară sau exterioară, strălucirea și luminozitatea arată diferit. Le-am putea despărţi vreodată? Doar dacă le trimit în călătorie, ca pe două surori.
    Frumuseţea are mereu un scenariu frumos, un mod subtil de a descoperi sau dezvălui lucrurile. Numai că distribuția nu e mereu bine împărţită, dar nici cu proporțiile nu stăm prea bine. Doar timpul, ce le mai cunoaște, în rest: nimeni și nimic. Atât de absorbante, delicate apropiate texturii pielii, încât zici că-s una și aceeași. Strat uniform, acoperire netedă. Dar stai, despre ce vorbim despre frumuseţea în toate formele ei: cremoasă, fluidă și lichidă.
   Astăzi, ne vom opri în privirea asupra unei esenţe lichide. Exact la modul în care este păstrat acest mic secret, într-un recipient numit fiolă, ce încapsulează poate anii de cercetare. Dar poate mai bine, îi segmentăm în anotimpuri. Frumuseţea renaște, trăiește, se maturizează și cunoaște un declin, dar revine în noi formule mult mai eficiente. E ceea ce aș numi eu, într-un cuvânt: regenerare. Cum celulele noastre respiră, prin tot ce ne înconjoară, aceste fiole devin un adaos pentru echilibrul feminin. Nimic nu se pierde, totul redevine într-o nouă formă, mult mai bună și consistentă.
    Moda revine, trecutul revine mereu să ne schimbe planurile, dar naturaleţii ce rol îi atribuiţi? Unul aparte, pentru că așa sunt și lucrurile diferite, dar totuși atât de elementare prin ceea ce sunt.
      Dacă tot amintim de trecut, am putea face un popas prin Spania, să redescoperim idealul de frumuseţe feminin. Acolo putem face un periplu de la munte la mare. Pornind de la naturalețea ingredientelor la profunzimea hidratării, vom merge pe urmele vechilor ritualuri, vom cunoaște secrete bine păstrate și vom participa la un seminar interactiv  despre inovația La Cabine.
       Frumuseţea te poate consuma, pentru că atrage numai priviri. Te poate lăsa fără glas, deoarece ea vorbește prin gesturi și semne. Poate fi umbrită ușor, deoarece mai există o alta ca ea. Nu identică, dar o alta. E sensibilă, deoarece simte tot ce-i aplici și se adaptează fiecărei texturi. Frumuseţea te poate duce de la o extremă la alta, de la Polul Nord la Polul Sud și te încălzește la Ecuator. Meridianul de 0 C.
     Nu știu ce să pun pe mine, până-n Spania, vremea se anunță caniculară. Tenul este supus razelor UV, iar eu nu-mi pot desprinde mâinile de pe faţă. Chipul meu lucește, dar suprafață e ternă. Mi-e de ajuns pentru moment, că mă îmbracă cuvintele. Eticheta deja e plină de ingrediente, un melanj plin de nuanţe și culori. Deja le văd, cum se desprind una după alta, după faţa mea, ca și cum, le-ar fi expirat timpul. Nu mai pot sta, mă cheamă la ea. E un prilej bun, să vă spun că am primit un comunicat de la Curtea Regală a Spaniei, cu solicitarea de a vizita Spania și de a fi promotor al unei game de produse. Acest lucru s-a întâmplat, prin intermediul blogului meu. Echipa brandului La Cabine din Spania a ales un număr de 20 de bloggeri pentru un seminar interactiv de testare produse. Încă, nu am aflat locația evenimentului, dar mi se va comunica ulterior. Ar fi frumos să fie organizat în holul unui palat sau pe un câmp cu flori. Unul dintre furnizorii din România, La Cabine este Farmacia la Pret Mic, care ne vine în întâmpinarea cu preţuri de nerefuzat și oferte imbatabile. Ce unic e sentimentul, când intri într-o farmacie și nu știi dintre care naturi să alegi, așa de diferențiate pe piață, atât de frumos ambalate și pregătite.
       Revenind la locația evenimentului, un palat cred că înglobează toate caracteristicile frumuseții feminine. Începând cu scările în trepte, pentru că așa e și idealul la care se tinde, într-un stadiu evolutiv, până la tablourile de tip portret ce încadrează tipicul și universul feminității. Deschiderea spre frumos, ne reliefează o parte dintre atributele LaCabine. Restructurează arhitectura feţei, hidratează epiderma și redă elasticitatea naturală. 


        Nu e vorba de camere, dar ferestrele îmi oferă un mod inedit de a surprinde natura. Minimalistă, dar și generoasă. Simplă, dar și complicată. Frumuseţea trăiește în camere, deoarece respiră prin toţi porii. Are nevoie de susținere, pentru că timpul trece dincolo, iar pereţii încep a dezvălui alte povești nespuse. Tot ea, ne oferă din când în când, flash back-uri. Despre cum am fost și despre cum anii și-au pus amprenta asupra noastră. Când nu știi cine ești, privește-te în oglindă sufletului. Acolo nu te va privi nimeni pe geam, doar lumina te va penetra cu a ei căldură. Nu ștergem nimic de pe chip, doar ne amintim. Ce a fost azi, cum va fi mâine. Mereu îmi voi găsi reflexia în cineva, ideal feminin sau masculin.
     Imperfecţiunile vin o dată cu vârsta. Timpul ne demonstrează asta. O dată, de două ori. Dar o parte din noi, uită de unde a plecat. Na, atâtea întoarceri și suciri în lanțul de distribuție, unde a rămas produsul și la cine. Care a fost mai eficient, care nu. Vrem sau nu, să recunoaștem suntem consumatori de frumuseţe, uneori chiar abuzăm de aceste caracteristici cu care ne-a înzestrat natura, riscând să înrăutățim ce avem. Un coș, o pată poate umbri un chip, dar nu o întreagă viaţă. Îl poți ascunde, dar tot dorește să devină vizibil. O impuritate, nedescoperită la timp.
      De teama, de a strica altei persoane faţeta de perfecțiune, doar printr-un simplu defect estetic, nu un handicap, poleim chipul cu acel subtrat de aparenţă. E ca și cum pereţii au un design natural cu zgrimţuri și tu, te încăpățânezi să-i acoperi cu strat de glet, că au ieșit din trend. Mai bine fi o antiimperfectă și ale gama cu colagen. Nu te întinde după alte calități, dacă deja le ai pe ale tale. 
    Cum ar suna expresia: "Fata, faţa ta e deja expirată, strălucesc toate cosmeticele pe tine, iar tu nu." Nu te acoperi și tu, așa puţin, de ochii lumii? Camere sunt peste tot, doar că nu ne deranjează evident, pentru că altele ne convin.
     De când mă știu, faţa mea nu prea e absorbantă așa de multe cosmetice. Am mai testat mai multe game diverse, dar nu am găsit ceea ce mă avantajează. Nici nu am fost genul, care să fac o prioritate din asta, în acest sens. Am apelat la cele basic, sa zic așa. De aceea, mi-am făcut curaj, să descoper și altceva, cu un dozaj mai bun, în ceea ce privește cantitatea. .           

    Pielea are nevoie de iubire, în ce formă ar fi manifestată ea. Frumuseţea este livrată, cel mai bine în doze. O unitate de măsură optimă, ca pielea să absoarbă și să preia nutrienţii produsului. 
    Frumuseţea e inspirată de natură, iar noi suntem parte din ea. La Cabine, e un fel de schimb. E ca și cum, i-ai da chipului tău, alte haine, demult uitate. Le-ai lăsat, într-un colţ pe etajeră, dar ele demult s-au dezbrăcat de tine. I-ai împrumutat din natura ta plină de bunătăți, chiar dintr-o natură umbrită și ai concentrat-o într-o esenţă. O frumuseţe diluată..să o accepți e prea puternică, să o ai, e prea scumpă. Atunci ce alegi? Să te bucuri, că e parte din tine și parte din noi, în fiecare zi. Așa cum n-ai mai văzut-o niciodată, așa cum n-ai mai testat-o niciodată, împotriva testului timpului și a vremii. Așa cum e ea, vitală vieții, cu natura ei ștearsă și în lumină reflectoarelor. 
     Ea există, dar se schimbă La Cabine. Doar ea, urcă și coboară, să-și adune ingredientele necesare, chiar și de natură spaniolă. Cum surprindem natura La Cabine? Goală, dar plină de ea. Ascunsă, dar mereu la vedere. Prezentă, dar totuși absentă în viețile altora. 
     Pielea e mai mult decât un pattern, pe care este inscripționată iubirea. Eu aleg să ating, chiar dacă nu am fost de multe ori atinsă. Eu aleg să simt, chiar dacă nu am fost de multe ori simțită. Eu fac din urât frumos, pentru că asta-i calitatea naturii și frumuseții. Tot ea ne strică, dar tot ea ne face mai frumoși, sănătoși și hidrataţi. Suntem în mâinile ei delicate, dar puternice, în fiecare gest și atingere, în fiecare mângâiere. Și e de ajuns? E de ajuns, să baţi drum pe meleaguri spaniole, pentru a o chema acasă cu ale ei daruri? Pentru a o descoperi și astfel? Parfumul se simte și de la distanţă, dar se risipește în zare, dar esenţa ei se păstrează oriunde. Chiar și-n buzunarul de la geacă. 
     Oferă-i doza de timp și-ţi va mulțumi atunci. Indiferent de ce rol schimbă în viaţa ta, alege să adaugi anilor, o picătură de frumuseţe. Va conta în timp. Iar timpul nu poate fi decât de probă. Viaţa începe mult mai încolo. Până acum doar teste și cercetări...
    
  Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2021.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.