De-a joaca, chiar si atunci cand uiti jucariile online


Eram mici copii si ne suparam ca se termina programul de joacă. Acum mari, fiind, parcă ne-am dori ca programul masinii de spalat se se termine mai repede, sa avem timp pentru noi. Nu, ca nu am avea, dar uneori culorile se spala, iar creioanele colorate raman pe asfalt  amintindu-ne cate avem de facut sau de realizat sau de visat. Visele capata alte nuante, dar se improspateaza pe zi ce trece dau devin mai mari prin ochii nostrii de copil.
     Poate merge o prespalare? De a joaca, cred ca e termenul cel mai bun pentru acest proces cognitiv prin care ne stimulam simturile si ne antrenam visele. Am putea spune de a joaca, chiar si cand ne-am uitat jucariile online? E ca si cum am uita televizorul deschis pe postul nostru preferat si acesta incepe sa ruleze exact rubrica pe care o asteptam cu sufletul la gura. Sa uiti televizorul aprins e una, deoarece in mintea noastra inca mai ruleaza filme vechi sau noi cu amintirile noastre, cu jocuri care ne-au facut copilaria mai frumoas. Dar cum sa-ti uiti jucariile online, sa le vada toata lumea, sa le admire, sa le aprecieze sau chiar sa le cumpere? Unii, zic ca e o prostie, cum sa faci domnle asa ceva, altii ca merita din cand in cand să faci astfel de lucruri, sa vezi ce mai atrage lumea la joc. Cred ca asa a pornit si antrenamentul de a joaca, prin care tineri si adultii se pot "uita" pentru cateva momente sau clipe pe site.
   Prin urmare, de a joaca vine in intampinarea voastra cu o sumedenie de articole si jucarii penteu toate varstele, de la cei mai mici pana la cei mai mari, adultii chiar. Cand ai ramas singur pe un astfel de site cu atatea jucarii online, sa te simti precum un mic copil care are acces la un intreg Univers? Nu-ti mai amintesti sau poate a fost demult. Cred ca ultima data, ai ramas cu gandul la ele, precum ai ramas cu gandul la vacanta. De aceea, iti recomand cateva jocuri care sa te poarte in acea zona.

   Acest Univers, acest cosmos e deschis doar pentru tine, in intervalul 9-17, ca sa poti achitizitiona tot ce-ti pofteste inima si sufletul.
    Copilaria si nu numai au un magnetism aparte. Nu numai ca sunt la super pret, dar nu stii pe cat sa dai mai mult sau mai putin si de ce. Lucrurile nu au stat dintotdeauna asa. Au fost multe aspecte  care ne-au influenṭat deciziile. Chiar copiii nostrii au un magnetism aparte, de a ne purta de la o extrema la alta, ca de la Polul Nord la Polul Sud. 
      De la varste fragede suntem colectionari de zambete, de amintiri, de emotii vii. Toate acestea n-ar fi posibile, daca nu am strecura si joaca in acest proces. De fapt, mici colectionari, cand de fapt, nu stim cum sa mai culegem sau sa strangem ceva ce ne apartine sau ceva ce consideram al nostru. 

Vindem iubirea ca la piata, dar copilaria pe ce o dăm? Pe cuburi aruncate alandala, pe litere magnetice care ni se prind de suflet si prin care copiii nostri tes multe materiale frumoase si de impartasit cu altii? Sau pe sclipici sau lipici ca ultima data am crezut că literele din cuvantul COPILARIE, contin cel mai mult lipici  deoarece e asa de legata, de bine pozitionata in etapa noastra de crestere si evolutie. Iar de ea, se agata atatea amintiri frumoase si culori vii, jocuri care ne-au antrenat mintea si stimulat creativitatea.
    De a joaca, multe s-au intamplat, multe s-au creat, de aceea si conceptul acesta prin care totul capata notiune de joc si culoare. Totul se contureaza prin maini mici si dibace sau ochi antrenati sa castige, sa asimileze, sa invete cat mai mult din necuprinsul copilariei. Negociem multe, inca de mici copii, asta imi ramane mie, asta tie. Asta ti-o dau ṭie, asta mie etc. Dar negocierea asta, se termina atunci cand apre jocul, pentru ca acesta imparte cel mai bine regulile si lucrurile intre membrii. Regulile sunt clare, permisibile pentru fiecare si nu poti sa nu fii cel care ofera mai mult sau care asteapta mai mult de la celalalt, chiar si o miscare in plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Scrisoare catre viata