Stim ce inseamna cu adevarat fericirea?

Zambeste..
Stim ce inseamna cu adevarat fericirea sau doar purtam masca omului fericit,simulam aceasta stare? Schitam un zambet,dar nu ne apartine,privim in gol printr-o ceata densa,insa sufletul ne tradeaza,el nu stie sa minta,sa se ascunda.Fizic suntem prezenti,dar gandurile noastre ratacesc,se duc departe.Traim intr-o stare de absenta,de nepasare.
Conditia omului fericit e simpla,noi o dorim complicata.Nu ai nevoie de multe sa fii fericit,depinde doar de tine,ce-ti doresti de la viata,care sunt principiile dupa care te ghidezi.
De multe ori stresul,agitatia ,problemele cu care ne confruntam in viata de zi cu zi,incercarile la care suntem supusi ne fac sa devenim imuni la lucrurile simple,zic unii,banale, pe care ni le ofera viata.Goana dupa bani,dupa putere,statutul social si valorile materiale ne"orbesc", stau in calea fericirii noastre.
De cate ori am stat si am privit pe fereastra cum renaste natura in fiecare anotimp?
 "Nu-mi amintesc cand am facut asta ultima oara",ar putea fi un raspuns.
La fel cum ,copacul isi are propriile faze de dezvoltare de-a lungul anilor,ma refer la efemeritatea naturii,asa se scurge si viata prin mainile noastre fara a ne bucura de fiecare etapa a existentei noastre,de fiecare moment petrecut alaturi de cei dragi,ca si cand ar fi ultimul.Trec anii ,rand pe rand fara a face nimic pentru fericirea noastra.
De cate ori ne-am rezervat cateva momente din timpul noastru pentru a ne detasa de cotidian,pentru a ne gandi la lucrurile care ne fac placere,care ne aduc bucurie si fericire in suflete.Sa fim doar noi cu propriile noastre ganduri,sa privim cerul si sa derulam imagini din viata in care suntem protagonistii propriului film.Raspuns:"De putine ori".
In viata suntem nevoiti sa facem multe alegeri,cu sau fara voia noastra.Suntem pusi in situatia sa alegem intre o viata decenta si fericita sau o viata in care avem de toate,dar suntem nefericiti.In cel din urma caz,credem ca avem totul,insa ne lispsesc cele mai de pret lucruri in viata:dragostea,fericirea si prietenii,fara de care suntem oameni incompleti.Iar daca noi nu suntem impacati cu noi insine,starea de fericire si implinire nu-si va gasi locul in sufletele noastre.
Pentru a fi fericiti trebuie sa gasim un echilibru in toate.Excesele de orice natura,ne fac sa nu mai pretuim ce ni s-a dat,sa uitam care este masura lucrurilor.
Orice om are dreptul la fericire,sarac,bogat,oriunde s-ar afla pe acesta lume.
"Fericirea nu-i alege pe oameni,oamenii aleg daca vor sau nu sa contribuie cu putin la fericirea lor"-constatare proprie.

Autor:Diana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Inainte la birou, nu inapoi...