Constantine,Constantine, Cabernet Sauvignon e pentru tine!


Gama Vinarte
 
Cum vinul in sine e o arta ,impletita cu pasiunea pentru desavarsirea celui perfect , asa s-a nascut Vinarte care şi-a propus să culeagă aceste versuri(cele mai alese boabe) şi să le adune într-o colecţie , in fiecare dintre cele 3 domenii de renume: Dealu Mare, Samburesti si Mehedinti.

Sortimentul ales de mine este Soare, un veritabil Cabernet Sauvignon 100 % .Vinurile din gama Colectie se remarca prin complexitate si eleganta , fiind recunoscute  si premiate pentru calitatea lor la diverse competitii internationale.   
Acesta se recomanda atat pasionatilor de vin, cat si celor mai fine gusturi, adevaratii cunoscatori in domeniu care il degusta subtil, in profunzimea sa, bucurandu-se de o experienta completa.
 

Calitatile acestui vin ne amintesc de nobletea, eleganta Frantei.

"Vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni."
Prin acest procedeu se împrumută vinului aromele terţiare , care se adaugă celor primare - provenite de la boabele de strugure. 

Avand in vedere recomandarile de specialitate , vinul va inobila gustul deserturilor .
Astfel , prăjiturile cu cremă de ciocolată se vor imperechea cu un vin roşu rubiniu sau unul alb din aceeaşi categorie, dacă servim prăjituri cu cremă de vanilie şi fructe. 

Pentru friptura de miel este recomandat un vin roşu, exclusiv sec, asemenea lui  Cabernet Sauvignon . care Isi merita pe deplin titlul de vin de colectie


 

Iar faptul ca vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei il face demn de a fi servit alaturi de vanat, carne de iepure si alte preparate traditionale. 
 
Din punctul meu de vedere, nu gasesc mai potrivit ca data de 21 Mai-Sf.Constantin & Elena sa fie declarata "Ziua Cabernet Sauvignon" si sustin cu argumente ;)
 
  Constantine, Constantine...Cabernet e pentru tine :)) , iar numele de Elena , derivat din grecescul Helene, il atribui culorii vinului : rosu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate, asemenea razelor de soare ( Elena= raza a soarelui, lumina) , o prezenta radianta, eleganta, plina  . 
 
 Te poate ademeni in jocul ei cu arome de fructe de padure( zmeura si coacaze negre). Devine o placere vinovata,cu cat incepi mai mult sa-l descoperi.Notele de vanilie, ciocolata si caramel -o ispita dulce, intensa.
 
E momentul tau, te seduce si pleaca,dar nu-i poti uita gustul, textura consistenta, acel buchet de arome care te invaluie si persista , e de durata... 

Daca ne raportam la mitologia greaca, Elena era cea mai frumoasa femeie dintre muritoare,fiica pe care Zeus a avut-o cu Leda.Rapirea ei de catre Paris a fost motivul declansarii razboiului din Troia. Asemenea vinului denumit si "Licoarea lui Bahus" care te rapeste pentru cateva clipe in lumea lui.

E "SOARE" , acea lumina limpede, de a doua zi, care te trezeste din stare , tot ce-ti aduce aminte :
" Constantine, Constantine,... Cabernet Sauvignon e pentru tine. 

Si o piesa cu dedicatie si putem sarbatori,nu?

Vin cu aroma caramel ar merge ca si uns cu friptura de miel. Si sa dam cioc-cioc si cu pahare, cu prilej de Sarbatori Pascale.

 

 
Nu sunt suficiente motive pentru a fi declarata 21 Mai-"Ziua Cabernet Sauvignion" ?
Nu stiu ce crezi tu, dar lui Constantin ,sigur i-ar parea bine....
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!