Din sertarul cu amintiri

Cum ar fi viata fara tehnologie in zilele noastre ?
 
As gasi ca si comparatie :un film alb-negru ruland pe script, monoton , avand o actiune lenta si o pauza datorata terminarii scriptului, parca si timpul se oprea in loc, pana era reluat filmul.

Evolutia tehnologiei a cunoscut in ultimii ani noi valente in diverse domenii, iar cel reprezentat de foto & video e unul dintre ele.
Fie ca vorbim de tehnica de realizare a fotografiilor , fie ca ne raportam la echipamentele si dispozitivele "vinovate" de imortalizarea amintirilor noastre de peste ani, singurul lucru care nu s-a schimbat , e faptul ca aceleasi fotografii , privindu-le la timpul de " ieri" si cel de "astazi" ne vor starni bucurie, emotie, entuziasm, implinire, un amalgam de stari si sentimente care poate fi surprins atat de pur prin obiectivul camerei foto. Insa un aparat foto performant nu inseamna totul, ci vine la pachet cu talentul si viziunea fotografului, cat si experienta sa.
 
Am scris acest articol la provocarea Joker Event Club,agentie de servicii filmare,fotografie,sonorizare si lumini, pentru evenimentul tau.
 
Nu putem afirma , insa,acelasi lucru si despre tehnologie. Spre deosebire de ce se utiliza acum ceva timp in materie de fotografie si video putem discuta si astazi, insa la nivel de teorie sau evolutie. 
Timpurile se schimba, traim intr-un alt film, in care actiunea e dinamica , schimbatoare, trebuie sa te adaptezi din mers...o lume a neprevazutului.
Atat procesarea foto, cat si cea video se realizeaza acum la alte standarde. O scurta incursiune in istoria fotografiei mentioneaza ca in sec XV apar primele mentiuni privind camera obscura . Prima fotografie color este realizata in 1861 de Maxwell, in 1888 este lansat primul aparat de fotografiat , ce folosea sistem Kodak, iar mai tarziu, in 1900 , Leica .Urmeaza apoi Canon, Olympus si altele. Pentru prima data(1988), este posibila salvarea imaginilor pe carduri de memorie,  prima cameră foto digitală: Fuji DS-1P , iar in 1994, Nikon lansează primele obiective foto cu stabilizarea optică, an in care incepea a se scrie si filmul vietii mele.



"Si filmul copilariei incepea a se derula pe repede-inainte. Cativa ani parca comprimati in cateva clipe."
 
Primii pasi in viata, primele cuvinte rostite nu au avut nici sunet, nici culoare. La acea perioada familia nu dispunea de un aparat foto, asa ca franturi din primii ani au fost surprinse in cateva poze de catre un alt obiectiv.


E greu, sa apesi "Pauza" si sa alegi doar acel moment, mai frumos, mai special. De ce? Pentru ca toate te reprezinta, ca si om, ca si persoana, iar momentele, experientele traite te-au format si ajutat sa devii cel de astazi. Un " bagaj" de amintiri pe care il vei purta mereu in suflet, in albume foto sau mai actual in mediile de stocare , insa ele vor pastra peste ani o usoara nostalgie a vremurilor de demult, vor ramane vii in fotografii.
Mi-as fi dorit sa fi vazut in imagini, momente de la botezul meu.Nu stiu cum s-a intamplat, dar nu au mai iesit fotografiile de atunci, ori filmul era uzat, ori cine stie.
 
Dupa o perioada, cele mai importante evenimente au reusit a fi surprinse in cadre foto : prima zi de scoala, zilele de nastere, serbari , momente amuzante etc cu un aparat foto film 35 mm focus free .(foto) . + colaj foto realizate cu acest aparat.




Apoi am facut trecerea la un telefon mobil cu camera foto ok, atunci: Nokia 6300, care a fost  "martor" la momentele mele, vreo 7 ani. Chiar ne-am inteles bine :)) Intre timp am utilizat si o camera foto Panasonic Lumix care a surprins foto & video de la concertele mele preferate, aniversari, iesiri si momente de familie.  Dupa l-am schimbat cu un Samsung La Fleur, cu o camera putin superioara celei precedente: 3,2 MP. Acum 1 an si ceva, aparatul foto a suferit un " accident" si s-a blocat obiectivul , lucru care m-a intristat ca nu-l mai puteam folosi. In prezent detin un Nokia Lumia 930, cu o camera foto deloc de neglijat, de 20 MP , flash dublu, focalizare..asta da, evolutie.
 
Si da, pot spune ca anul acesta tehnologia m-a ajutat sa fotografiez primul rasarit la mare.Un moment care nu a scapat asa usor,cu doar cateva cadre,ci vreo 20. Cu fiecare secunda ce se scurgea observam cum imaginea se modifica si doream sa-i surprind toate etapele.

 
 
Spre deosebire de  ziua de astazi, cand copiii se nasc in era tehnologiei, fiind conectati de la varste fragede la "butoane" sau dispozitive cu "touch" : tablete, telefoane, etc.
In prezent , cu noua tehnologie ai posibilitatea de a surprinde orice gest, grimasa sau cuvant gangurit al copilului tau.De asemenea ,poti realiza un adevarat album foto, scriind in imagini etapele si evenimentele din viata ta si a celor dragi.
 
De a lungul anilor a existat constant dorinta de a imbunatati produsele existente sau de a realiza altele mult superioare. Raportandu-ne la zilele noastre observam tendinta de a concentra un continut mare de tehnologie,ca si functionalitati intr-un spatiu cat mai compact, minimizat care sa asigure o portabilitate crescuta.
 
Viziunea TA,
Experienta NOASTRA

 
 
 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!