PR3MIAZA INOVATIA! Voteaza ROMANESTE!


Sustine si tu inventica romaneasca! Pr3miaza inovatia!
Traim intr-o perioada in care suntem nevoiti sa valorificam ,pe cat posibil ,resursele de care dispunem, printr-o utilizare rationala si totodata eficienta a acestora.De aceea,resursele recuperabile si regenerabile devin tot mai importante pentru economia unei societatii.

Poate din nestiinta sau din alte motive nu apelam la aceste forme de resurse,nu le folosim la adevaratul lor potential.De exemplu: utilizarea energiei solare ,eoliene ca surse neconventionale de energie.Prima,anterior mentionata are ca principal avantaj ,faptul  ca este:
"+" regenerabila si usor de produs;
Insa ca orice forma alternativa de energie, prezinta si minusuri ,mai precis:
"-" nu reprezinta o sursa constanta datorita periodicitatii zi- noapte sau a conditiilor meteo.
In ultima perioada asistam la efectele negative ale radiatiilor solare si ale efectului de sera, care contribuie la incalzirea globala,problema cu care se confrunta omenirea , ca rezultat al fenomenului de urbanizare si industrializare din ultimii ani. La fel ca si oamenii,acestea au si un rol pozitiv ,dovada ca pot fi si de folos la "casa omului", cum se spune.Insa , e nevoie de putin spirit inovator, o minte inspirata si din mainile dibace ale oamenilor pot iesi adevarate capodopere si...inventii.Ca o paranteza,marile inventii care au revolutionat lumea,cu aplicabilitate in diverse domenii, au apartinut romanilor.Vezi :Aurel Vlaicu, Victor Babes ,iar lista poate continua.Aici vroiam sa ajung.Despre idee,concept, creativitate si inovare doresc sa va vorbesc in continuare.



PR3MIAZA INOVATIA!
" Premiaza inovatia", o campanie care are ca drept scop promovarea si sustinerea adevaratelor valori ale Romaniei.Anual,inventiile lor salveaza vieti,modifica destine,imbunatatesc performantele unor afaceri,transforma oamenii si institutii,insa eforturile lor de a schimba ceva in mai bine nu sunt indeajuns apreciate.De aceea,compania 3M , cu o activitate de 15 ani in Romania isi propune sa sustina inventica romaneasca.
Inventia aspiranta la "Inovatia Anului 2014"(Una dintre ele)
DISTILATOR SOLAR CU RECUPERATOR DE CALDURA
Insa,se poate mandri deja cu doua premii la activ:medalia de argint la "Targul de Inovatii-Innova de la Bruxelles,2013 si medalia de aur la Chisinau,tot in acelasi an.

Distilator solar cu recuperator de caldura

Cateva aspecte esentiale atunci cand vorbim despre o inventie,din orice domeniu de activitate, sunt utilitatea ,aplicabilitatea,precum si investitia necesara .Prin urmare,acest distilator solar cu recuperator de caldura va putea servi la obtinerea apei distilate ,precum si a celei calde utilizate in scopuri menejere si industriale.
Stim cat de importanta e calitatea mediului in care traim, iar noi, oamenii contribuim cu sau fara voia noastra la alterarea lui.De aceea,grija pentru mediu prin descoperirea de noi alternative nepoluante a constituit si constituie in continuare un obiectiv de viitor al inventatorilor.
Siguranta in exploatare,precum si functionarea simpla a mecanismului ii confera alte doua avantaje inventiei.
Un alt subiect de interes major este costul investitiei.Ca orice intreprinzator dorim o amortizare cat mai rapida,intr-un timp cat mai scurt a costurilor aferente investitiei.Distalatorul ,avut in vedere corespunde si acestui aspect.Mai putem adauga faptul ca interventia pentru intretinere si exploatare a acestuia are loc periodic.

Distilator solar cu recuperator de caldura1Voteaza ROMANESTE! 
Sustine si tu inventica romaneasca!Acceseaza aplicatia "Premiile Inovatiei" iar daca te-am convins voteaza "Distilatorul solar cu recuperator de caldura" ,daca vrei ca acesta sa fie desemnata "Inventia anului 2014" si sa castige premiul pus in joc: 2000 Euro.
Puteti urmari mai jos o schita a sistemului(eu sunt putin atehnica,daca ma intelegeti),dar voi poate va prindeti cum functioneaza.Echipa responsabila de inventie: Radulescu Remi,Radulescu Raul(SC.RemiR.SRL)



 Autor:Diana


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.