Romania de astazi si de maine,mostenirea unei generatii!

Uniti  pentru "Inegalabila Romanie".Initiatorii si scopul campaniei

Apa Bucovina si Eco-Rom Ambalaje au pus bazele acestui proiect ,lansat la nivel national,intitulat reprezentativ "Inegalabila Romanie".Aceasta campanie isi propune sa trezeasca in fiecare dintre noi,constiinta protejarii mediului inconjurator si a frumusetiilor de necontestat ale tarii noastre.

Direct din inima muntilor,apa Bucovina echilibrul suprem pentru corp si minte!


Contributia ta pentru o Romanie altfel!
Arata ca iti pasa! Implica-te si tu!

Alege-ti un colt de tara si ocroteste-l practicand colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje.

Intra in aceasta aplicatie si incarca cat mai multe poze cu "Inegalabila Romanie" , surprinse in cele mai frumoase locuri pe care le-ai vizitat si  care te-au impresionat prin frumusetea lor.

Iar pentru ca IMPREUNA dorim sa pastram Romania neschimbata,tu poti deveni "ocrotitorul ei"  prin puterea exemplului si incurajandu-i pe altii sa colecteze deseurile selectiv.




Romania de ASTAZI,Romania de MAINE!

Exista o vorba din popor:" Nu lasa pe maine ,ce poti face astazi". 

Asa si noi,oamenii prezentului,traitorii acestei tari,ale carei bogatii si frumuseti nu le-am aflat sau poate nu ne-am rezervat timp sa le descoperim,ASTAZI avem datoria sa pastram,sa protejam,sa ocrotim sau in ultima instanta,sa salvam ce mai poate fi salvat pentru generatia de MAINE.Nu stim cum va arata viitorul, nu putem anticipa ce va fi peste ani si ani,cum va arata atunci,"Romania prezentului".Insa,un lucru e cert,noi vom fi unicii responsabili de ceea ce vom lasa mostenire viitoarelor generatii,de starea in care vom aduce locul in care traim.Se spune,ca in urma ta trebuie sa lasi lucruri memorabile,curate,demne de apreciere, nu doar "mizerii" catalogate drept deseuri ,care te afecteaza mai intai pe tine.Da,la tine ma refer,tu care arunci pe geamul masinii resturile de la tigara, pentru ca mai nou asa e "cool" ,"la moda" sau daca te gaseste vremea prin Vama sau Costinesti "le ascunzi" in nisip.Nu mai spun de peisajul ce ramane in urma unui picnic la munte:ambalaje,pet-uri lasate la voia intamplarii care umbresc frumusetea locurilor.

Cand te gandesti ca poti strica in cateva momente,ceea ce natura cu maiestria ei a construit in ani.

Si te scuzi simplu: "de parca as fi singurul care face asta".Iar ca tine sunt multi.Par lucruri marunte,pentru altii, banale sau lipsite de importanta,iar asta se intampla pentru ca nu constientizeaza,ca aceste actiuni pe termen lung nu aduc beneficii naturii si mediul inconjurator.

Din cat am reusit sa vizitez din "Inegalabila Romanie" ,mult prea putine locuri raportate la multitudinea celor regasite pe harta ,voi puncta cateva dintre cele care m-au impresionat.Nu le voi prezenta in ordinea preferintelor,pentru ca e greu sa realizezi un top al celor mai frumoase locuri.


Incepem cu Transfagarasanul.Un peisaj montan care iti taie rasuflarea,pe masura ce inaintezi spre culmile cele mai inalte, acele serpentine construite in inima muntilor,imbinarea dintre stanca,abrupt si inaltime.





O vizita la Cetati:Fagaras si Poienari,doua locuri incarcate de istorie.Pentru cateva momente simti ca te intorci la origini, ca te aflii pe urmele celor ce au luptat pentru tara,pentru ca noi sa ne bucuram de ceea ce avem astazi:Romania noastra.



Cetatea Fagaras,imprejmuita de un minunat lac unde puteai admira gratia si totodata simplitatea unor albe lebede.Mirific!



Cetatea Poienari

Daca cea de la Fagaras era la baza orasului,cetatea Poienari stim ca e renumita pentru numarul impresionant de trepte pe care trebuie sa le urci pentru a o vizita.Nu mai putin de 1480,multe incat ajungi sa crezi ca sunt interminabile.Insa te inarmezi cu multa rabdare, perseverenta si pornesti la drum.Daca tot ajungi in zona, merita tot efortul,deoarece nu vezi asa ceva in fiecare zi.

Ce mi-a placut e faptul ca la fiecare mic popas existau pancarte cu lucruri importante pentru cultura generala a fiecarei persoane priviind legenda locului si a cetatii.

E drept,erau doar niste ruine, insa incarcate cu istoria neamului romanesc,"patate" de sangele celor care si-au pierdut viata, fiind supusi la grele pedepse de Vlad Tepes.




Ma intorc la tine,mare albastra

Oprire:Eforie Nord,Sud.

Aflata la mare pentru a participa la o competitie in cadrul liceului,am avut ocazia sa descoper frumusetea litoralului si a Marii Negre, unde marea capata nuante de albastru-verzui,sa ma bucur de plimbarile pe malul marii,simtind  atingerea valurilor ce pleacau si se reintorceau iar la mal.Acea liniste ,odata cu lasarea serii,ce reusea a fi "tulburata" doar de briza marii.

Insa cel mai bine consider ca "fotografiile" pot transmite mult mai mult,dincolo de cuvinte.







Un loc pe care mi-ar placea sa-l descoper ar fi Bucovina.Am citit si am vazut multe despre aceasta zona plina de traditii si obiceiuri,cu un specific aparte,insa nimic nu se compara cu experienta proprie,sa fii tu observatorul naturii si a mediului inconjurator.

Apa Bucovina 

"O forma unica si echilibrata,special pentru tine!

Acelasi lucru il putem afirma si despre tara noastra Romania,iar cand spun asta vin si cu argumente :






~Romania mea,unica~

E unica prin tot ceea ce ne ofera. In fiecare zi, la fiecare pas te lasa sa o descoperi asa cum este ea:pura,naturala,insufletita de viata.Unicitatea peisajelor,a fiecarui colt de natura, asezamant rural sau urban imbogatit de traditiile transmise din generatie in generatie,precum si caldura,simplitatea oamenilor pe care ii intalnesti,oriunde ai calatori,toate aceste lucruri te fac sa te simti "acasa" pentru ca Romania e acasa.



*Romania echilibrata*

Ca si  talerele unei balante,care se afla intr-o permanenta stare de echilibru,asa si tara noastra reprezinta un echilibru in tot. Maretia muntilor , a caror podoaba ii imbraca in straie verzi, cu miros de brad si conifere,racoarea si prospetimea apelor curgatoare, line sau repezi ce izvorasc din inima muntilor, campiile bogate in livezi, coloristica terenurilor cultivate cu porumb si  floarea soarelui,litoralul Marii Negre,cu binecunoscutele statiuni ce atrag in fiecare an mii de turisti, precum si Delta Dunarii, portita ce deschide parca intr-o alta lume,unde naturaletea si frumusetea locurilor te insotesc prin papura si stufarisul ce ascund "bogatii"diverse: pasari,plante si vietuitoare intr-un cadru desprins din fotografii.

Ocroteste,protejeaza!





*poze arhiva personala

Autor:Diana


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.