"Vanzator" de vise pe pamant american

 Nici nu m-am visat vreodata in America,dar cine stie,viitorul e imprevizibil,nu stii niciodata ce-ti rezerva.Asa ca e bine sa fii pregatit pentru orice,sa nu fii luat prin surprindere.
Asa ca mi-am permis sa ajung macar cu gandul in SUA,tara tuturor posibilitatilor.E si mai ieftin,nici grija pasaportului nu am.Sunt libera sa-mi traiesc visul american, my americandream.
Prima experienta pe pamant american va fi una de genul:Woo..W,fara prea multe cuvinte,doar atat.
Eu,pe pamant american,m-as simti ca un ac aruncat in carul cu fan.M-as pierde pe strazile, care zici ca nu se mai termina,as putea cu succes sa iau un panou sau un copac in brate,deoarece as ramane acolo undeva sus,priviind cladirile care par a se opri dincolo de nori,"skyscrapers",ba chiar ii strapung cu varful lor.As fi "orbita"de luminile care impanzesc orasele,panourile care afiseaza ostentativ reclame ale celor mai renumite branduri locale.As simti ca ametesc atunci cand ajung la o intersectie si sa nu stiu incotro sa apuc.Pe oricare drum as porni pare ca se continua cu un altul,la fel de lung,iar atunci cand totusi as crede ca am ajuns, constat ca de fapt ca doar m-am invartit in cerc.
America e pentru mine un fel de labirint,cu asa de multe posibilitati,incat nu stii pe care sa o alegi,toate par a duce undeva,dar pentru moment nu stiu unde.
                                 
America mi se pare o tara atat de complexa,care iti ofera atat de multe lucruri,incat ai impresia ca nici o viata nu ti-ar ajunge sa o descoperi in amanunt,cum e vorba aceea:sa o poti citi ca in palma.E ca si cum ai rasfoi paginile unei enciclopedii stufoase,capitol cu capitol si aceasta nu se mai termina.
Insa ai garantia: Cat timp tei vei afla pe pamant american,nu ai cum sa te plictisesti!

Nu sunt o persoana care sa-si piarda noptile prin cluburi si nici nu sunt atrasa de viata de noapte.Nu-mi fac probeleme,am de unde alege.Dar ce zic:daca intr-unul din cluburile celebre din New York il pot intalni pe artistul  meu international preferat,nu as rata aceasta ocazie unica din viata mea,cine stie cand mai ajung eu aici,in asemena circumstante.De ce sa nu profit la maxim de ce-mi se ofera aceasta tara.Iar la acest capitol,America e mai mult decat darnica cu turistii sai,aproape ca sunt tratati regeste,luxul si exuberanta sunt la ele acasa.

"I want to wake up,in a city that never sleeps
 And I find  I'm the king of the hill,top of the heap"
Sunt cateva dintre versurile renumitei piese"New York,New York" a lui Frank Sinatra.Dar cred ca mai pe placul tinerilor.de actualitate ar fi versiunea moderna a orasului New York prezentata in cantecul "Empire state of mind",cantata de Alicia Keys  si Jay-Z
Consider ca acesta piesa descrie si i se potriveste cel mai bine New Yorkul-ui de astazi,unul plin de viata,care te cucereste cu stilul sau inconfundabil.
                             

Cascadele Niagara,pe care le vedeam doar in documentare la Discovery,acum se desfasurau in fata mea:marete,impozante,impetuoase.Pareau a-si rasfrange bratele pline cu apa asupra zonei.Si imi placea sa le privesc,nu-mi puteam lua ochii de la ele,imi pareau pe atat de ireale,pe atat de adevarate,incat daca inchideam ochii,nu stiam daca nu cumva visez,doar rafalele de apa ce curgeau cu repeziciune de  la 51 m inaltime, ma mai trezeau la realitate,asta fiind si cea mai mare dintre ele.Credeam ca s-a "spart" cerul de curge atata apa pe metru patrat.

                          

Grande Canyon sau Marele Canion a reprezentat  mereu o enigma pentru mine.Acele stanci abrupte,de marimi colosale,ariditatea zonei,drumurile care se ascut brusc
Cu toate ca nu sunt o persoana pasionata de adrenalina,mi-ar placea sa descoperMarele Canion,pentru ca imi creeaza impresia ca ascunde secrete ce asteapta sa fie descoperite.Mai greu imi fi sa ma obisnuiesc cu ariditatea zonei,cred ca voi capitula mai inainte decat imi propusesem.

                                 

Disneyland America.Cand spui Disney implicit te gandesti la personajul renumit: Mickey Mouse.Nu-l stiti pe Mickey?E preferatul copiilor.Va spun un secret:Si pe cei mari i-a fascinat,nu numai pe cei mici.
Si eu ma regasesc printre fanii Mickey Mouse-e simpatic,e haios,spune povestii frumoase si ii invata pe copii lucruri grozave.
Saracul Mickey Mouse e ocupat mai tot timpul,ba cu spusul povestilor,ba ii distreaza pe copii cu lucruri amuzante.Nu mai spun ca toata lumea vrea sa faca poze cu renumitul Mickey Mouse si cand spun toate lumea ma refer in aceeasi masura la copii,bunici cu nepoti,chiar si parintii m-ai dau in mintea copiilor,uneori.
Cred  ca amicii sai Donald si Guffy sunt putin gelosi pe succesul pe care il are Mickey.


In Las Vegas,ce n-as putea sa ratez:mega reducerile la branduri renumite.Poate ma aleg si cu un suvenir,as face o afacere profitabila:sa cumpar un articol vestimentar la jumatate de pret,iar cu restul de bani economisiti le pot cumpara celor dragi cate ceva de aici.
Wow,dar cate magazine,aproape ca am sa pierd o zi intreaga sa le colind pe toate.In plus,in seara aceasta e Noaptea marilor reduceri.
                                           

Dar stiu din auzite,ca la astfel de evenimente nu prea e bine sa fii in multime, atunci cand se da startul. E nebunie mare cu " vanatorii de reduceri".Asa ca am sa stau cuminte,sa astept sa se mai elibereze zona,poate cu putin noroc voi gasi si eu ceva.Dar presimt ca stocul de produse disponibile va fi epuizat in maxim o ora de la deschidere,asa se intampla mai mereu,nu cred sa fie astazi vreo exceptie.
Ar  fi trebuit sa fi venit aici cu noaptea in cap,sa prind loc mai in fata,ca altfel nu am nici o sansa sa ma aleg cu ceva,poate doar cu niste coate,pungi in cap,in cel mai bun caz.
Prefer,mai degraba sa merg la outlet-uri,pentru ca si acolo pot gasi produse de firma la preturi mai reduse.Asa scap si de aglomeratie si de statul la coada.
PS.Nu-mi plac zonele aglomerate!

Cum sa ajungi in Las Vegas sa nu faci o oprire la Muzeul de figurine de ceara Madame-Tussauds si sa nu te pozezi cu cantaretii si actorii renumiti ca:Elisabet Taylor,Beyonce,regele muzicii pop-Michale Jackson sau alaturi de George Clooney,Angelina Jolie si Brad Pittpentru ca apoi sa te lauzi cu acestea pe contul de socializare.Si sa vezi cum vor incepe sa curga like-urile.
                                      Muzeul figurilor de ceara, Madame Tussaud
sursa:www.circuiteturistice.com

Miami Beach...soare..distractie..relaxare..muzica buna..ce ti-ai mai putea dori:

Sa te bronzezi pe nisipul fin,sa simti briza oceanului,sa admiri prin limpezimea apei  multitudinea de pesti,sa le poti vdeaea cu ochiul liber coloritul unic.
Sa petreci pana dimineata in cele mai tari cluburi.Super atmosfera,nopti albe si dimineti tarzii fara alarma ceasului desteptator,in cazul in care te afli in vacanta,insa cand si muncesti  in cadrul programului work and travel  lucrurile stau putin diferit:nu poti exagera cu distractia si cu noptile pierdute pentru ca ziua urmatoare trebuie sa fii la job,iar randamentul tau va fi unul scazut,iar angajatorii nu te vor buimac la munca.In plus si sanatatea ta ca persoana e in joc.
Cum se spune trebuie sa stii sa imbini utilul cu placutul: jobul,fie el si part-time cu distractia.Trebuie sa gasesti echilibrul optim intre cele doua pentru a exista de partea ambelor parti avantaje:tu iti faci treaba cum trebuie,cu profesionalism, angajatii sunt multumiti de tine,iar poti primi un bonus la salariu.

Iar ca joc mi-ar placea sa fiu "vanzator" de vise pe pamant american,impropriu spus.Mai pe inteles sa pot ajuta la indeplinirea dorintelor oamenilor,sa pot contribui catusi de putin la realizarea viselor lor.
Iar ca job real,m-as vedea lucrand la o companie ca asistent manager sau in domeniul marketingului pentru promovarea turismului.Iar daca ar fi sa aleg dintre joburile work and travel as pute alege,de exemplu: vanzator de suveniruri create de mine sau guest room attendant.

Nu putem parasi pamantul american fara a vedea simbolul Americii si anume:"Statuia Libertatii" ce se afla pe mica insula Liberty Island.Am ajuns acolo gratis cu vaporasul pentru turisti,desigur am surprins si cateva cadre cu aceasta pentru albumul de vacante.

 Daca va veti urma visul,veti putea avea parte de vacante speciale oriunde ati fi,doar sa faceti ce simtiti,iar restul vine de la sine.
"Your dreams can become true"

Am o curiozitate de la voi:"Cum ar arata in viziunea ta visul american?Ce locuri ai vizita prima data?"

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Inainte la birou, nu inapoi...