Puritatea in formele ei diverse

Daca e sa dam definitia din dictionar puritatea ar fi definita ca:
PURITÁTE s. f. Faptul de a fi pur; curățenie. ♦ Fig. (Rar) Castitate, curățenie sufletească, candoare,daca e sa extindem sensul acestui cuvant putem gasi mai multe semnificatii.
Cand spui #puritate o poti regasi sub forma inocentei pure a unui copil.Modul in care te priveste sincer,fara a-ti ascunde ceva,care-ti zambeste cald,nu ironic,care te imbratiseaza si iti ofera dragostea sa,neconditionata,fara a astepta ceva in schimb.E acel suflet pur,inocent si curat-suflet de copil.






Cu varsta,se mai pierde din aceea inocenta,in unele cazuri mai raman mici farame din ea, altii prefera sa o ascunda de ochii lumii,pentru a nu fi considerati infantili.Insa sunt situatii in care inocenta ramane doar o amintirea copilariei,iar daca privesti in sufletul persoanei, acum devenite adulta,nu vei mai regasi acea inocenta pura.
Pur...puritate-un lucru nealterat,neatins.Puritatea poate lua diverse forme:o stare,o emotie,un gest,sau poate fi natura insasi.De exemplu:primul fulg de nea,alb,imaculat,cu o forma bine definita.Un alt exemplu poate fi constituit din gesturile simple,deoarece acestea sunt involuntare,sunt pure,le facem pentru ca asa simtim,nu la comanda sau pentru ca ne spune cineva.Puritatea e o stare incipita,oarecum relativa,cu care te nasti ,nu o poti dobandi in timpul vietii,ca experienta sau ca pe un trofeu.Puritatea e de o sensibilitate aparte,poate fi usor alterata,daca nu avem grija sa inlaturam impuritatile la timp,inainte de "a contamina "tot,acea parte care a ramas neatinsa .Riscam sa pierdem starea de puritate interioara,cea din sufletul nostru,cea  careia ii dedicam din ce in ce mai putin timp.Lasam sa se adune "reziduurile",iar aceasta sa se afle intr-o stare de alterare completa,pentru a face ceva, pentru noi.Atunci, insa nu mai putem recupera  totul asa usor.
Puritatea trebuie conservata,mentinuta la perimetri optimi.
Puritatea unei gest facut din inima,dezinteresat.
Puritatea unui sentiment nutrit intre doua persoane:de dragoste,apreciere,afectiune,etc.
Referindu-ne la puritatea umana,cum am denumit-o eu,consider ca de o puritate nemasurabila in parametri este legatura mama-copil.Aceasta legatura care se formeaza dinaintea nasterii copilului.E pura,naturala.
Puritatea legaturii mama-copil.Aici ar fi multe de spus,dar cred ca nici cuvintele nu ar putea descrie  mai bine decat imaginea,tabloul in sine.Cuvintele sunt de prisos.

                                
Apa pura a raului izvorat din inima muntilor care scalda pietrele.
Pura poate fi si roua diminetii pe firele de iarba.Starea de puritate poate fi regasita in stropii de ploaie,acea ploaie linistita cu stropi inegali,transparenti.
                                 
Daca e sa ne gandim ce culoare ar descrie cel mai bine puritatea,am spune albul.Iar aici cred ca suntem cu toti de acord,cel putin asa tind sa cred.
Florile albe,de exemplu trandafirii albi semnifica puritatea,sinceritatea,ghioceii albi cei care vestesc primavara si care semnifica tot puritatea,gingasia,nuferii albi etc.
Rochia alba de mireasa simbolul al puritatii,castitatii.


Albul penaj al lebedelor.Fiinte sensibile,gratioase,care emana acea puritate.Par a fi desprinse dintr-o alta lume,privindu-le te simti deconectat si ramai acolo pe marginea lacului,minute in sir.Te intrebi ce anume te faci sa le admiri,poate culoarea alba a penelor,poate gingasia si delicatetealor sau poate toate la un loc.

                                             
Puritatea ca stare chimica.Cat de pura sau impura este apa pe care o consumam.Aici putem include puritatea apei-apa care purifica mintea si sufletul,cu un continut scazut de nitrati,conform reglementarilor in vigoare.

Stiintific voorbind,apa pura este data de anumite caracteristici care diferentiaza si individualizeaza nivelul calitativ al apei,fie ea pentru consum,sau cea gasita in stare naturala:lacuri,ape curgatoare,etc.Pentru a putea certifica calitatea apei si implicit gradul de puritatea a acesteia,apelam la niste indici care ne vor ajuta sa determinam cele mentionate mai sus.Apa destinata consumului,fie ea plata sau minerala,carbogazoasa trebuie sa corespunda unor perimetri optimi specifici compozitiei acesteia ai cantitatii admisede nitrati prin normele existente prin certificarea calitatii si puritatii apelor.


Fiind consumator,ma intereseaza ce beau.De aceea,inainte de a cumpara o apa plata/minerala imbuteliata am grija sa verific provienienta acesteia,daca are certificat de calitate si daca cantitatea de nitrati corespunde celui optim.Nu voi cumpara niciodata o apa pe care nu este inscrisa sursa de origine a acesteia,deoarece nu-mi prezinta incredere.
Puritatea apei din natura,poate fi discutata si sub alt aspect,cu referire la modul in care este conservata aceasta puritate.Ar trebui sa constientizam mai mult importanta apei in viata noastra,este elementul vital al vietii.Sa incercam .sa nu mai fim asa nepasatori,sa privim dupa margine cum starea de puritate a apei este contaminata,pe de o parte cu "neputinta","nepasarea" noastra,la care contribuie si cantitatea de impuritati si reziduuri care provin actiunile noastre,ale oamenilor.Sa intervenim,atunci cand inca nu e prea tarziu,cand mai putem salva ceva sau pentru a o readuce la starea de puritate initiala,cel mult.

Tot suntem la capitolul #puritate,va dau o provocare.

                          #puritate3
Priviti in jurul vostru si descoperiti puritatea in toate formele sale concrete sau mai putin concrete.Ca sa am si o dovada,va rog sa o si imortalizati intr-o fotografie,apoi sa participati cu ea la un concurs Instagram organizat de AQUA Carpatica. 

Acceptati provocarea mea?



Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.