O vacanta asa cum vrei

Pentru atractivitatea site-ului as puncta urmatoarele:

Ce apreciez:

-rubrica din sectiunea Contact in care turistii care au fost deja la vila Alpin, respectiv la Straja pot adauga propriile opinii,iar cei care planuiesc sa vina aici, isi pot face o parere de ansamblu asupra vacantei,un fel de carte deschisa pe ale caror file sunt scrise impresiile vizitatorilor,acest lucru ii poate facilita si pe posibilii turisti viitori in alegerea unei vacantei la Straja.
-posibilitatea de a face un tur virtual al vilei Alpin.E un concept modern,util si practic pentru vizitatori si turisti.

Ce as imbunatati:

Evaluare/Rate it!
-o aplicatie prin care turistii sa evalueze,sa acorde note,calificative pe baza mai multor criterii:
*cazare
*ospitalitate
*preturi
*facilitati
*impresie generala
Iar pentru fiecare criteriu sa existe un sistem de evaluare, fie prin note:de la 1 la 10 sau prin numarul de stele acordate astfel:
                                  
              
               sursa: codeproject.com                                       sursa:  goodguide.com

La capitolul utilitate as avea cateva propuneri:

-marea majoritate a persoanelor care se gandesc la o vacanta,aloca un anumit buget pentru planificarea acesteia si pentru serviciile de cazare.Astfel consider ca un generator de oferta/request ar facilita turistii.
De fapt,ce va face acest generator de oferte,cum l-am numit eu.Clientul va completa spatiile aferente campurilor libere:data plecarii(optima pentru client),data sosirii,nr. adulti,nr. copii,si alte servicii suplimentare dorite.Dupa completarea acestor spatii cu informatiile cerute,va fi generata o oferta de pret orientativa a sejurului/vacantei,clientul afland in acelasi timp si daca sunt disponibile locuri in perioada respectiva.

-un widget meteo care ofera informatii actualizate despre vremea la Straja si zonele din imprejurimi,un exemplu ar putea fi AccuWeather care permite adaugare acestei aplicatii in mod gratuit pe site-ul propriu.

 
  
                                                                       sursa:AccuWeather.com

Pentru ambianta site-ului:
-un fundal sonor cu muzica relaxanta,gen instrumentala,cu susurul izvoarelor si triluri de pasari si sa fie alternata cu muzica traditionala,specifica zonei.Aplicatia,insa sa permita si oprirea acestuia,in cazul in care un vizitator/turist nu doreste prezenta acestuia pe timpul navigarii pe site
Cateva propuneri le-am atasat aici:

*pentru a tranforma o simpla vizita pe site intr-o calatorie la Straja,intr-o experienta placuta,pentru a-ti crea aceea senzatie de liniste,de relaxare specifica unei vacante.

Pentru  interfata site-ului Vilei Alpin, as veni cu urmatoarele sugestii,daca imi sunt permise

-in momentul in care deschizi site-ul,sa apara sintagma "Bine ati venit la vila Alpin!" iar vila Alpin sa-si deschida la propriu portile pentru a-si primi vizitatorii si tot atunci sa porneasca in mod automat fundalul sonor de care v-am precizat anterior.Iar printr-un buton Intra/Enter sa accesezi site-ul propriu-zis.
-consider ca interfata site-ului ar trebui schimbata,nu vreau sa spun ca in momentul de fata nu arata ok,insa mi se pare prea simplista,neatragatoare.
-in primul rand butoanele de categorii ar trebuie sa fie mai reliefate,mai evidentiate intr-un fel ,gen efectul emboss in Photoshop si sa se utilizeze culori mai vii,atragatoare,tinand insa cont si de logo-ul firmei.
-nici folosirea prea multor culori "tipatoare" nu este de preferat,deoarece va obosi cititorul.
-informatiile prezentate pe site sa fie prezentate intr-un mod mai atractiv,avand in vedere esentialul si lucrurile importante de stiut pentru vizitatori,turisti,etc.
Acestea sa nu supraevalueze situatia punctului de cazare si a serviciilor oferite de vila Alpin,prin prezentarea unei imagini a acesteia care difera cu mult de cea de la fata locului.Deoarece acest aspect nu va duce decat la diminuarea numarului de turisti,ceea ce nu genereaza beneficii, nici pentru turist(vacanta sa va fi sub asteptarile sale=vacanta nereusita si nici vilei(un client nemultumit=un client pierdut),iar asta nu se doreste.
-site-ul trebuie sa reflecte pe cat posibil imaginea vilei din realitate.

Posibilul vizitator/turist nu doreste un site cu un continut abundent,dar putin semnificativ,ci unul subiectiv,dar util si practic.Cum se spune:Mai putine vorbe,faptele conteaza!
Cam acesteimbunatatiri as aduce eu site-ului,sunt doar niste propuneri.Ramane la latitudinea dvs,daca le veti considera utile sau nu pe viitor.Am spus exact ce am gandit,aceasta este parerea mea sincera privind site-ul.In rest nu am nimic de spus,deoarece nu am avut parte de o experienta propriu-zisa la Vila Alpin pentru a ma pronunta si asupra altor aspecte.

Prima data cand accesez site-ul,caut informatii despre vila Alpin,localizare,date generale,pe care sper ca le voi gasi la sectiunea "Despre noi".Si da,le-am gasit.


Dupa aceea,ma voi opri la categoria servicii si facilitati pentru a vedea daca corespunde cerintelor mele.Daca intruneste o mare parte dintre acestea,mergem mai departe pentru a ne familiariza cu incinta vilei si interiorul camerelor.Doar prima impresie conteaza!Deci,imi place ceea ce vad iaci.Camere spatioase,luminoase,curate,frumos mobilate.
                                      straja_alpin_03
                                      straja_alpin_01
Astfel spus,urmatoarea sectiune care prezinta interes pentru mine e galeria foto,ce-mi ofera o imagine de ansamblu asupra vilei, ceea ce implica conditiile oferite si gradul de confort.

Daca a trecut testul,eu sper ca da,sfera de interes se va muta asupra preturilor si promotiilor pentru un sejur la Straja ,apoi va urma sectiunea cazare.Voi aprecia,de fiecare data raportul: calitatea serviciilor oferite contra pret.
Urmatoarea stationare va fi la rubrica de atractii turistice ale zonei.Doar nu voi sta pe toata durata sejurului numai in camera.Trebuie sa-mi ocup timpul cu ceva activitati,sa vad din ce pot alege.Si vad am cateva optiuni de luat in seama:tiroliana,rafting..si partieeee..poate merg la ski la Straja.Dar ce vorbesc eu de schiat,cand in viata mea nu am pus niste schiuri in picioare,dar niciodata sa nu spui niciodata.As avea nevoie de cateva ore bune de lectii priviind skiatul in cantonament la Straja,dar cu putina rabdare,poti muta muntii din loc.Nu-i asa?Voi ce pacere aveti?

                                Partii ski Straja - click pentru marire


La sfarsit dupa ce am facut cunostiinta cu vila Alpin,pun in balanta punctele tari si punctele slabe.Daca balanta inclina mai mult pe plus,stiu ca ma pot gandi deja sa-mi planific o vacanta la StrajaDaca insa suntem la egalitate sau balanta inclina spre minus,atunci reevaluez situatia.Insa ultima etapa,inainte de a lua  decizia de a face o rezervare la Straja este aflarea impresiiilor turistilor pe site sau pe pagina de socializare a vilei Alpin.Acest aspect nu are un rol decisiv ,insa imi poate influenta intr-o oarecare masura decizia finala.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.