In al-9-lea cer cu Toyota Yaris



Plutesti,nu conduci! Acesta este sloganul noilor modele de masini hibrid lansate pe piata.Eu va propun,de data aceasta sa ne simtim in al-noualea cer cu Toyota Yaris.Deci,sa inceapa aventura deasupra norilor..Ce mai prindem aripi..
Pornim de la nivelul 0 in care inca mai simtim asfaltul sub roti,acceleram si simtim cum usor,usor ne desprindem de sol,iar aceasta trecere nu este facuta brusc,ci lin si silentios.
E ca si cum masina noastra Totota Yaris,ca despre ea este vorba,a prins aripi,iar noi odata cu ea.Si nu ca ar fi baut nu stiu ce potiune magica,ci asa pur si simplu...plutesti.Avem nevoie de putin elan..si ne luam zborul.Destinatia necunoscuta..deocamdata..vom vedea pe parcurs.
De mult imi doream sa pot atinge norii,dar imi pareau atat de departe,dar acum ma simt precum un norisor pufos ce pluteste in bataia vantului,cand intr-o parte,cand intr-alta.In sfarsit pot vedea ce se afla dincolo de nori,pot vedea lumea de sus.Inca de cand te urci in masina incepe aceasta experienta.Indata ce te faci comod si iei in stapanire volanul te simti un fulg care pluteste in aer,dar care totusi nu zboara asa dezordonat,ci trebuie sa preia controlul asupra directiei,sa acorde prioritate in trafic si sa respecte regulile de circulatie,chiar daca ne aflam deasupra norilor,nu putem zbura asa de capul nostru,fara reguli si restrictii.
 E ca si cum as fi in al-9-lea cer.Aa..aceasta era starea.Ii auzeam pe multi ca se simt in acest fel,dar de fiecare data nu reuseau sa-mi explice in cuvinte,imi spuneau ca trebuie sa experimentez pe pielea mea aceasta senzatie.Si le dau dreptate:te aflii intr-o stare de plutire,ajungi pana la nori si inapoi,incat daca ai rosti cuvinte,ar fi mult prea usoare,aici deasupra norilor ar pluti in voie si nu as mai intelege nimic
-Plutim,plutim,dar pana cand?Nu mai facem si noi o oprire,pe aici,intreb si eu,ca nu cunosc zona,la fel de bine ca dvs,domnisoara Toyota Yaris. 
-Mai avem putin si ajungem la primul cer!
-Primul cer..?
-Da..asa se numesc locurile aici deasupra norilor,e ca si cum ar fi numele unei localitati de pe pamant.
-Aha..cred ca incep sa inteleg.
Zborul nostru pe 4 roti continua..Ati mai vazut voi o masina zburatoare si pe 4 roti,nu ca pe doua ar fi fost mai plauzibil,dar va intreb asa din curiozitate.Cred ca acesta este visul intregii omenirii;sa poata zbura.Nu conteaza cum si cu ce,important sa-si vada visul implinit.
Din masina,se putea zari o pancarta ce se afla aproape de prima oprire ,pe care scria boldat:
"Bine ati venit in I cer!" sau Welcome to first sky!"
apoi  in fata noastra( a mea si a masinii) se ivise printr-o patura de nori,o poarta.Dar aceasta era inchisa.
-Si acum ce facem,cum intram.Facem o magie gen "Sezam deschide-te"  si gata.
-Nu-ti face griji lasa asta in seama mea.
(ma gandeam cum poate o masina sa deschida o usa,doar nu are o cheie secreta la purtator)
Dar cand ce sa vezi.nimic din toate acestea,doar o clipire din ochii(faruri) a fost de ajuns si poarta s-a deschis.
-O nimica toata...
Aici,deasupra norilor,pana si copacii erau pufosi,zici ca erau din vata.Ma si mir cum rezistau acolo si nu se desprindeau de suprafata stabila,plutind prin aer.
Am ajuns la cel de-al treilea cer,si iar o usa aparuse,dar de data aceasta alaturi se afla un ecran tactil.Cand ne-am apropiat,o voce s-a auzit dincolo de ecran:"Enter a password,please!"

-Ooops.Acum  cum iesim din aceasta situatie.Nu stim nici o parola ca sa putem intra.Ba da,tin sa te contrazic.E mai simplu decat crezi.
-Parola sunt chiar eu.
-Glumesti,nu-i asa?Doar nu vorbesti,serios?
-Cat se poate de serios,pe cuvantul meu de Toyota Yaris hibrid.
-Ce tare!Cred ca poti deschide toate usile prezentului si viitorului.Ai toate parolele la tine!
-Nici chiar asa.Incerc sa ma adaptez si eu dupa timpuri si cerinte.

Ne indreptam acum atentia spre cel de-al patrulea cer.Si cum v-am spus pluteam de pe un nor pe altul,eram asa de usori incat nu ne mai simteam propria greutate.
Pana la cerul numarul 3:soare si frumos.De aici lucrurile au inceput putin sa se strice,dar nu atat de rau..se putea mai mult..Norii nu mai erau albi si pufosi,acum erau gri si intunecati.Nu stiu daca anuntau a furtuna sau era doar asa o scurta repriza de ploaie.Oricum nu-mi faceam eu griji pentru asta,doar ma aflam la loc sigur,ferit de factorii externi.Toyota Yaris imi oferea protectie deplina si confort.In plus avem grija si de mediu,nu poluam prea mult aerul,deoarece masina are emisii reduse de CO2.

De genul "dupa rau vine bine" sau "dupa furtuna iese soarele",asa s-a intamplat si in cazul nostru.Dupa ce norii s-au mai risipit,iar soarele se pregatea sa reiasa timid de sub perdeaua de nori,un minunat curcubeu si-a facut aparitia,pe neasteptate.
Ce frumos putea fi: eu,deasupra norilor intr-o masina hibrid,ce-mi mai puteam dori..
Bine ca luasem si aparatul cu mine,sa imortalizez niste cadre de aici..pacat ca apoi dispare asa repede..Da tot ce-i frumos dureaza asa putin...

Urmatoarea oprire a fost desigur in al cincilea cer,a urmat si cel de-al saselea..la cerul cu numarul opt simteam deja ,ca m-am desprins de aceasta lume,ca plutesc liber prin galaxie.

In cele din urma am ajuns si la destinatia finala: in al-9 lea cer cu Toyota Yaris
Aici,ca sa putem trece si de aceasta poarta,trebuia sa rezolvam doua sarcini:una dintre ele era rezolvarea unui puzzle din mai multe piese care formau intr-un final poza de mai jos,


toyota-yaris-hybrid-2012-exterior-tme-001-prev_tcm420-1128303
iar ce-a de a doua era gasirea unei solutii tip rebus,dar nu prin rezolvarea lor,ci prin alipirea literelor gasite pe parcursul drumului.A...am uitam sa mentionez un detaliu.Ce nu v-am spus este faptul ca pe drum ,incepand de la cerul numarul ,pe ramurile copacilor era agatata cate o litera,astfel: "I" cerul 3, "H"-cerul 4,"D"-cerul nr.5 , "B"-cerul 6, "R"-cerul 7, ,la care ultima litera gasita a fost "I"-cerul 8.Le-am adunat ,sfatuita de masina mea,ca dupa mine le lasam acolo.Dar ea mi-a spus ca-mi vor folosi mai tarziu.Atunci n-am inteles-o,dar acum ii dau dreptate.Ce bine ca poti avea increderea in masina ta.
Ce ziceti,va descurcati sa alcatuiti singuri solutia.Nu e greu.

Solutia este: 
 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!