Miez deformat pe metru patrat

Calatorie imaginara in orasul Delaco



In orasul Delaco pana si jocurile sunt din branza,de la cunoscutul joc japonez Pacman pana la Alba-Neagra.

Nu-mi spuneti ca nu ati auzit de Pacman.Cine nu a auzit de el..jocul care creeaza dependenta,cel putin in cazul meu..sigur va amintiti de el.
Dar aici in orasul Delaco,totul e transformat in cea mai fina branza-"Miez de lapte".




Ca in orice joc,avem si niste figurine hazlii(ghosts) care par a fi trase la indigo cu Miez de Lapte Natur.
Ca si in cazul binecunoscut: "Ce a fost mai intai:oul sau gaina",ne intrebam ce s-a inventat prima data:"Miez de lapte" sau "Pacman"


Daca in prima situatie,avem pareri contradictorii,in cea de-a doua situatie cred ca-mi puteti da,deja un raspuns.





Am luat figurinele din jocul original si le-am teleportat in orasul din branza Delaco.Insa numele personajelor au suferit fine modificari.Astfel: ClyDel, BlinkDel, PinkDel,InkDel.Iar inamicul va purta numele de CheeseDel
Iar acum jocul poate incepe.Sunteti gata?


Miez de lapte..cum poate fi: rotund sau val, o forma nedefinita,un mister pentru ca nu-l poti descrie sau pur si simplu este cea mai tare inventie de la roata de cascaval incoace?
Pana cadeti de acord,eu va propun miez de lapte deformat Alba-Neagra.
Cand ma gandesc la miez de lapte ,ma gandesc la jocul Alba-Neagra.Sa va fac o mica introducere.


Alba-neagra datează din Grecia Antică și poate fi văzută în picturi Europene din Evul Mediu.

În anii 1790 jocul era numit ”thimblerig” de la ”thimble”, în engleză degetar, pentru că acesta era jucat la început cu degetare pentru cusut. Mai târziu au fost folosite coji de nuci (en: wallnut shells) și astăzi e numit ”shell game” în engleză, adică ”jocul cojilor” deși astăzi sunt mai populare paharele de plastic sau capacele de sticlă.

                                                                   sursa:wikipedia

Luam trei bucati de Miez de lapte Natur ce tin loc de pahare/capacele si ascundem in unul dintre ele o boaba de mustar,un cubulet de legume etc.
  Scopul jocul este de a ghici unde este se afla ascunsa boaba/leguma după ce cineva a amestecat cărțile/paharele,in cazul nostru bucatelele de Miez de lapte în fața jucătorului. 
                                                                    sursa:gioco.ro

Tot Delaco Miez de lapte este cel care anunta ora micului dejun sau a mesei in general.

Imaginatia mea a mers mai departe si in mintea mea feliile din miez de lapte s-au transformat in rotitele ce alcatuiesc mecanismul unui ceas.
Tic-Tac,tic-tac micul dejun trebuie luat!
In orasul Delaco timpul e maleabil,are o curgere lina,secundele se topesc,minutele se impotmolesc in bulgarii de branza,iar orele raman pe loc.

Am poposit pe taramul jocului in lumea Delaco,am servit micul dejun,tot intr-un restaurant realizat din cea mai fina branza,iar acum ne indreptam spre Atelierul de creatie vestimentara-Miez de lapte.cu putina imaginatie si mestesug transformam unele forme in degetare,iar miezul de lapte cu sare sau cu 0 % grasime,dupa preferinte, in nasturasi,numai buni pentru bluza,care va fi si ea realizata dintr-un material fin si pufos,alb ca spuma laptelui.


Acum ca avem materiile prime necesare,ne putem apuca de treaba.Insa mai intai trebuie sa verificam temperatura din atelier,nici prea multe grade in termometre,nici prea putine,o temperatura optima-deoarece nu dorim ca in timpul procesului de creatie sa avem surpriza ca bluza noastra sa inceapa sa se topeasca sub forma de picaturi sau in celalalt caz sa devina rigida la imbracare,datorita procesului de intarire a miezului de lapte
Dupa ce am luat ca suvenir din orasul Delaco,o bluza alba,imaculata,din cel mai fin material care sa ne aminteasca de vizita noastra prin aceste locuri,acum facem o oprire la Atelierul de bijuterii Delaco.
De unde am cumparat o pereche de cercei,realizati Miez de lapte Natur pe care eu i-am asemanat cu niste clopotei si un colier in care au fost imbinate aleatoriu diverse forme ale miezului de lapte


                                                       sursa:FanBranza

Aceste bijuterii sunt pretioase datorita finetii lor si puritatii miezului de branza.Acestea vin insotite si cu un certificat care atesta calitatea produselor obtinute.

Acum trebuie sa parasesc orasul Delaco,cu toate ca sunt fan branza si a tuturor bunatatilor din lapte,dar promit sa revin cat mai curand cu primele impresii despre produse.

Sau..miez de lapte poate sa ne aduca zambetul pe buze.Smilee!

                                                                         sursa:ocazii.ro

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!