Inspira-te cu stil

Femeia care te inspira poate fi mama,bunica,vecina de la 3 sau chiar colega de serviciu.Oricarei categorii ar apartine femeia care te inspira reprezinta un model ,un exemplu demn de urmat si poate ajunge la stadiul de idol pentru tine.
Eu am ales ca femeie ce ma inspira,o personalitate regala si anume:printesa Diana.Nu am facut intamplator aceasta alegere.Sa spunem ca exista o mica poveste in spate,daca o pot numi asa.Totul a inceput,atunci cand am aflat de ce port numele Diana,in continuare veti afla de ce.Mamei mele i-a placut printesa Diana si numele in sine,iar aceasta a constituit o sursa de inspiratie in alegerea numelui meu,tot vorbim de femei care ne inspira si in acest caz,mama mea a fost inspirata de printesa.Astfel eu port acest nume.
Ca o mica paranteza,voi apela si la semnificatia numelui Diana(echivalenta zeitei Artemis)in mitologia greaca.Aceasta era apreciata pentru puterea,gratia atletica si frumusetea sa.Tot mitologia greaca ne spune ca Diana avea si calitati binefacatoare.Numele de Diana are ca si atribute:stralucitor,divin,frumos.
O admir pe printesa Diana pentru manierele sale,eleganta si nu in ultimul rand pentru interesul manifestat pentru operele de caritate.

Scotia
Rochie de matase -1994
Printesa Diana nu a adoptat intotdeauna un look elegant,la inceputuri fiind adepta look-ului traditional regal,ce poate fi observat in fotografia alaturata realizata in Scotia in care printesa poarta rochie de tartan si basca-elemente reprezentative pentru acea perioada.In comparatie cu fotografia realizata in 1994 in care aceasta se infatiseaza intr-o rochie eleganta cu umerii goi si purtand un colier de perle la gat.Din cele doua fotografii,se poate observa o schimbare in stilul Dianei,printesa adoptand un stil elegent,stil ce o definea mai bine.
La cele mai multe aparitii,printesa Diana alegea sa poarte haine din materiale delicate precum matasea si dantela,devenind o sursa de inspiratie,un model in moda de atunci,pentru multe doamne care au inceput sa-si atribuie tot mai mult din stilul printesei Diana.
In viata privata si atunci cand nu participa la reuniuni regale sau opere de caritate,printesa renunta la tinutele elegante,bijuteriile stralucitoare si acesoriile de lux,in favoarea unor tinute lejere.
Acea rochie de matase neagra,cu umerii goi a ramas una dintre cele mai elegante,rafinate aparitii ale printesei Diana,rochia fiind cunoscuta si sub numele de "rochia razbunarii".Pentru a pune si mai mult in valoare eleganta rochiei,printesa a purtat un superb colier de perle si safire inconjurat de diamante.
Printesa Diana a ramas in amintirea oamenilor pentru prezenta sa de o eleganta aparte si de asemenea,prin operele de caritate realizate,demonstrandu-si dragostea pentru cei din jurul sau.
Un aspect notabil si de netrecut cu vederea este legat de alegerile vestimentare ale printesei Diana in momentele in care mergea in vizita la copii bolnavi din spitale.Printesa purta intotdeauna haine colorate,deoarece observase un efect benefic pe care culorile il au asupra lor.Printesa a continuat sa poarte o rochie colorata,timp de 5 ani,pentru a le face un bine copiilor,cu toate ca a fost criticata de presa ca nu-si schimba tinutele.Insa pentru printesa acest lucru a contat mai putin, dragostea fata de cei din jurul ei era mult mai importanta,binefacerea in toata puterea cuvantului.Chiar daca era datoria sa in calitate de printesa sa se ocupe de opere de caritate,consider ca Diana s-a implicat poate mai mult decat o cerea statutul regal,manifestandu-si dragostea pentru cei aflati la nevoie.
Noi,oamenii simpli,nu avem statut regal si nici posibilitati financiare importante,insa acest exemplu poate inspira pe multi dintre noi(poate chiar pe voi,care veti citi acest articol) sa continue operele de caritate ale printesei,bineinteles la un nivel inferior,insa orice mana intinsa e binevenita.

Am ales aceasta personalitate regala pentru a pune in evidenta trasaturile acestei colectii Jolidon si anume:"Freesia Fresh"(Vara în toată splendoarea şi exuberanţa ei, ilustrată printr-o linie care îmbină materiale fine, răcoroase, cu o dantelă delicata şi romantică. Accentele de perle si fundiţele satinate sporesc nota de romantism a acestei linii)care poate sa reprezinte cu suces femeia cu aceleasi trasaturi:frumusete,romantism si lista poate continua...Din aceasta prezentare putem observa ca dantela si matasea nu se vor demoda niciodata,sau chiar daca vor fi intr-un con de umbra,peste un timp,vor reveni sa straluceasca mai mult.Intotdeauna aplicatiile din dantela de pe accesorile vestimentare au oferit tinutei si implicit persoanei ce le poarta un aer elegant si plin de prospetime,asemenea noii colectii Jolidon,Freesia Fresh.Largind sfera de interpretare,delicatetea materialelor imprima o nota de romantism si rafinament tinutelor.
In pofida unei vieti controversate si a unui mister cara a ramas inca nedescifrat si astazi,consider ca printesa Diana poate constitui un etalon al frumusetii si elegantei care a trecut testul timpului si care continua sa mai inspire si astazi reprezentantele genului feminin.
Ca o concluzie,printesa Diana va ramane una dintre femeile care a reusit sa inspire doamnele din acea perioada,cat si din ziua de astazi.

surse:www.google.ro
        www.jolidon.ro
           

Acest articol a fost scris pentru Spring Blog 2013.





Postări populare de pe acest blog

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.