Barcelona-la granita dintre vechi si modern

Nu ma pot pronunta asupra ceea ce inseamna Barcelona pentru mine deoarece primele impresii,primele trairi le ai acolo la fata locului.Ceea ce pot spune este ca mi-as dori sa ajung intr-un viitor apropiat,insa nu stiu daca acest lucru se va realiza,insa cum e vorba aceea:"Niciodata sa nu spui niciodata",cine stie prin ce locuri nebanuite ma va purta destinul.
Asa ca m-am gandit sa apelez la propria imaginatie,care poate depasi orice granita si ca printr-un vis sa ma teleportez in Barcelona,cat ai zice"vacanta".Ce rezervari,ce bilete de avion..timp pierdut,cand noi vorbin despre tehnologia viitorului.Hai ca deja am dat in SF-uri,e timpul sa ne intoarcem cu picioarele pe Terra,in sec XXI.Tehnologia din zilele noastre nu a ajuns la un stadiu atat de avansat,incat sa ne permita acest lucru.Dar speranta nu e inca pierduta..cercetarile continua..
Pe Pamant lucrurile stau altfel.Trebuie sa-ti planifici din timp vacanta daca vrei sa economisesti ceva bani si sa-ti asiguri un concediu reusit in Barcelona.M-am gandit la o modalitate mai interactiva de a va prezenta motivele pentru care as vizita Barcelona:printr-o calatorie imaginara.O sa facem totul ca la carte.Sa incepem!
P1:Rezervarea s-a realizat din timp prin intermediul agentiei de turism Paralela45.Totul e ca si asigurat!
P2:Bagajele-aruncam in valiza lucrurile strict necesare(restul mai putem lua si pe parcurs),punem hainele din materiale vaporase,transparente,in culori vii,neon-vedetele sezonului primvara-vara 2013,nu uitam hainele mai groase si pelerina de ploaie in caz ca vremea nu va tine cu noi.Din bagaj nu pot lipsi:camera foto(nu pot rata asemenea ocazie fara a surprinde cele mai inedite cadre),un carnetel pentru a nota primele impresii si un minidictionar in caz ca limba spaniola va impune ceva probleme.Acum ca totul e pregatit sunt gata de plecare.Voi sunteti gata?
Dupa cateva ore de zbor...
Avionul a aterizat,cobor si ma indrept spre hotel.Ma instalez in camera,apoi plec sa descopar zona.Schimbarea de clima avut efect asupra mea si simt nevoia sa iau o gustare proaspata si sanatoasa,asa ca voi cauta cea mai apropiata piata din Barcelona:
*La Boqueria-locul ideal pentru cumparaturi proaspete,de sezon si varietate de produse.

Dupa ce ne-am incarcat bateriile ,ne putem continua drumul prin Barcelona.La cateva minute distanta gasim Muzeul de Arta Contemporana unde ne vom intalni cu operele mai putin cunoscute ale lui Picasso.
*Imi place sa vizitez galeriile,muzeele de arta si sa descopar artistul din spatele operei si opera in sine,iar Muzeul de Arta Contemporana imi ofera aceasta ocazie.

Nu sunt o persoana care doar priveste pictura,ci incerc sa vad dincolo de ea.Pentru necunoscatori un punct pe hartie ramane doar un punct,dar altii pot gasi o paleta de semnificatii.

Dupa ce am fost captivati de culorile imbibate in ulei,de jocul de lumini si umbre translucide,va invit sa descoperim impreuna tainele arhitecturii-o arta a formelor si a geometriei.Ne vom indrepta atentia spre centrul modern al Barcelonei,mai precis pe bulevardul Passeig de Garcia,unde vom gasi Casa Mila si Casa Batillo.Casa Mila fiind recunoscuta pentru stilul sau inconfundabil care aduce cu structura oaselor umane.

*Imi place sa observ arhitectura cladirilor din locurile pe care le vizitez,iar Casa Mila si Batillo ar constitui niste subiecte bune de studiat.
Casa Batillo-interior
Din dorinta de a descoperi cat mai mult din viata Barcelonei,am pierdut notiunea timpului.Ma uit la ceas e trecut de ora 6.Daca tot se apropie seara,ma pot gandi deja la cina.Asa ca plec in cautarea unui restaurant unde pot degusta specialitatile locale.Bine ca am de unde alege.
*Les Rambles,bulevardele din Barcelona unde gasesc o varietate de restaurante si cafenele.

  
Apoi voi profita de magazinele care parca ma asteapta sa le trec pragul.
*Putin shopping,nu strica niciodata,nu ca as fi innebunita dupa el,dar te poti relaxa privind vitrinele magazinelor descoperind cele mai noi colectii ale unor branduri internationale.



Un mod perfect de a incheia ziua este o plimbare pe malul Mediteranei.Poate reusesc sa prind si apusul de soare care pentru mine este o imagine feerica si merita sa-l surprind in cateva fotografii pentru albumul de vacanta.


A doua a zi
Ma pregatesc sa fac   
*o escapada in Costa Brava,
 mai ales ca ajung in statiune in doar 30 de minute de mers cu trenul.Voi profita din plin de razele soarelui si de nisipul fierbinte al Mediteranei.Apoi voi merge pana in port sa admir ambarcatiunile acostate acolo de unde pot vedea si statuia lui Cristofor Columb.Este o incantare sa auzi zgomotul valurilor care se izbesc de tarm si sa observi zborul frenetic al pescarusilor deasupra apei.


*Nici o vacanta nu e perfecta,fara distractie!
Sa vedem ce posibilitati ne ofera Barcelona in acest sens.Am gasit exact ceea ce cautam parcul de distractii de pe varful dealului Tibidado.Simt deja adrenalina,voi nu?Sunt tentata sa le incerc pe toate.Care sa fie primul?


Ma simt deja epuizata,e timpul sa ne intoarcem la hotel,maine ne asteapta o noua zi,din nefericire si ultima din scurta noastra vacanta din Barcelona.

A treia zi

In cea de a-3 a zi vom trece pe lista ultimele,dar nu si cele din urma motive pentru care mi-am propus sa vizitez Barcelona.In ultima zi a vacantei ne vom intoarce in istorie ,
*la originile Barcelonei,in centrul vechi,care mai pastreaza si astazi amprentele trecutului istoric.
 Aici putem mentiona ramasitele romane,cetatea medievala etc.De stiut:In anul 1970,Barcelona a reinviat devenind orasul prosper de astazi,unul dintre cele mai pretuite orase din Spania si Europa.
Chiar cand incepea sa-mi placa,trebuie sa se termine totul,insa voi va puteti "prelungi" aceasta calatorie imaginara cu una reala care sa dureze mai multe zile.
Ultimul obiectiv este Acvariul din Barcelona care este considerat cel mai mare Acvariu din Europa.
*Cum lumea acvatica a constituit mereu o enigma pentru mine,mi-ar placea sa descopar frumusetea si misterele din adancul Marii Mediterane.
Alte recomandari ar fi:
Biserica Sagrada Familia,neterminata inca,dar care, zic eu merita vizitata,Gradinile Botanice pentru a descoperi natura si tot ce inseamna viata,iar celor pasionati de fotografie le recomand sa urce pe dealul Montjuic pentru a se bucura de intreaga paanorama a orasului.
Sper ca v-a facut placere sa descoperim impreuna Barcelona-orasul in care elementele vechi se impletesc cu cele moderne,iar arta,cultura,arhitecura si istoria sunt
reprezentative si constituie un bogat patrimoniu cultural,artistic si social al acestui oras.


*motivele pentru care as vizita Barcelona

Surse:

Acest articol a fost scris pentru SpringBlog 2013.































Postări populare de pe acest blog

Inainte la birou, nu inapoi...

Umblu dupa un post bun! Rătăcea pe o stradă fără nume.

Noile alegeri vestimentare iti bat la usa!